Nieuw Aziatisch recept: pad thai met kip

Geplaatst door

Pad thai met kip – Dit super simpele Thaise gerecht is heerlijk voor de liefhebbers van de Aziatische keuken. Maak een simpel noedelgerecht die favoriet is bij de iedereen die ooit in Azië is geweest. In de ingrediëntenlijst staat wat er allemaal nodig is voor dit recept. Het recept staat binnen 20 minuten op tafel, dus perfect voor een doordeweekse avond.

pad thai met kip

Aziatisch recept: pad thai met kip

Ingrediënten voor vier personen:

Hoeveelheid is aan te passen op het aantal personen:

– 150 gram platte rijstnoedels
– 250 gram kip in stukjes
– 5 bosui
– 1 Ui
– 1 limoen
– 2 teentjes knoflook
– 100 gram shiitake
– 100 gram taugé
– 2 eieren
– 2 handen pinda’s
– 2 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels vissaus
– een scheutje sojasaus
– 1,5 lepel suiker
– chiliflakes naar smaak ( voor de spice liefhebbers)

Bereiding: kook de noedels en wok de ingrediënten

Na het in huis halen van alle ingrediënten is het tijd om te gaan beginnen met het maken van deze traditionele pad thai. Het is hét perfecte gerecht voor de echte Asian Food Lovers, door de Aziatische smaken die samenkomen in het gerecht. Kook de rijstnoedels volgens de verpakking gaar en zet ze aan de kant. Ga vervolgens door met het snijden van de kip. Bak de kip gaar in een wokpan. Voeg vervolgens de in reepjes geplukte shiitake toe aan de pan. Zet het mengsel even aan de kant. Ga verder met het snijden van alle andere groenten in grove stukken, net zoals de pinda’s.

Bereiding: maak de saus en wok de pad thai

Voeg het sap van een halve limoen, de sojasaus, vissaus, pindakaas, suiker en chiliflakes toe aan een kommetje en roer goed door. Dit is de saus voor de pad thai. Ga vervolgens weer verder met de wokpan. Verhit wederom olie en voeg de twee eieren toe, roer deze goed door elkaar, zodat er een soort roerei ontstaat. Hier voeg je de fijngehakte knoflook en ui aan toe. Wok dit goed door elkaar en voeg de kip met shiitake toe aan het mengsel. Voeg hierna de noedels toe aan de pan, en als laatste de saus. Verhit het gerecht flink op hoog vuur.

Maak het gerecht af en serveer de pad thai

Na het wokken van het gerecht voeg je de koude bosui en taugé toe aan het de wokpan door deze er doorheen te roeren. Nu is de pad thai af. Serveer het gerecht op een bord of in een kom met de gehakte pinda’s en eventueel extra chiliflakes voor de liefhebbers van een pittig maaltje. Geniet van een heerlijke pad thai!