Waarom steeds meer vrouwen investeren in vastgoed

Geplaatst door

Steeds meer vrouwen willen de vastgoedmarkt gaan veroveren en dat is natuurlijk niets voor niets. Vroeger hoefden we onze zuurverdiende centjes alleen maar op onze spaarrekening te zetten en groeide het bedrag vanzelf. Tegenwoordig is dit helaas een ander verhaal. Veel mannen en vrouwen kiezen er dus ook voor om het heft in eigen handen te nemen en hun geld op een andere manier te laten groeien. Een van de manieren waarop je dit kunt doen is door te gaan investeren in vastgoed.

Heb jij een mooi bedrag op je rekening staan waar je op dit moment niets mee doet en zoek je hier nog een mooi doel voor? Dan is investeren in vastgoed misschien wel iets voor jou. Lees snel verder om meer te weten te komen over de mogelijkheden.

vrouwen investeren in vastgoed

De eerste stap

Wanneer je jouw eerste pand ooit wilt gaan kopen of bijvoorbeeld je oog hebt laten vallen op een mooi project in het buitenland is het handig om een advocaat in te schakelen. Sommige advocatenkantoren specialiseren zich zelfs in vastgoedprojecten. Een advocaat vinden die bij jou in de buurt woont doe je natuurlijk gemakkelijk via Google. Woon jij bijvoorbeeld in Gent? Gebruik dan eens de zoekterm advocaat Gent en kijk daarna of er een match tussen zit voor jouw project. Met een goede advocaat als raadgever voorkom je dat je later in de (onverwachte) problemen komt.

De voordelen van investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed is niet voor niets zo populair. Er zitten namelijk veel voordelen verbonden aan deze manier van investeren. De consistente bron van inkomsten die op deze manier wordt gerealiseerd zien veel mensen als aantrekkelijk. Wanneer je bijvoorbeeld een woning koopt om deze vervolgens te gaan verhuren, zal de huurder elke maand opnieuw hetzelfde bedrag naar jou overmaken. Andere mooie voordelen zijn de toename in waarde (wanneer je het pand bijvoorbeeld een langere tijd in je bezit kunt houden) en het feit dat vastgoed kan fungeren als een waardevaste investering tegen inflatie.

Bekende vrouwen die investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed was dan misschien een langere tijd een echt ‘mannending’ maar dit is tegenwoordig gelukkig echt niet meer zo. Er zijn zelfs een aantal heel bekende vrouwen actief in deze wereld! Zo investeren Kylie Jenner (bekend van haar cosmeticamerk en The Kardashians), Ellen Degeneres (bekend van the Ellen Show), en Tamara Mellon (mede- oprichter van schoenenmerk Jimmy-Choo) allemaal in vastgoed. Maar wellicht heb jij op dit moment ook wel vrouwen in jouw omgeving die hier ook mee bezig zijn. Je hoeft namelijk geen bekende superster te zijn om te starten met deze manier van investeren. Gelukkig maar!