Je droomkeuken ontwerpen: zó doe je dat

Geplaatst door

Is je huidige keuken aan vervanging toe of ben je op zoek naar jouw droomkeuken voor in je nieuwe woning? Het zoeken naar deze droomkeuken kan best een uitdaging zijn. Zo moet je onder andere denken aan het keukenontwerp, de materialen en kleuren die je wilt gebruiken, de keukenapparatuur en de benodigde opbergruimte. Er komt heel wat bij kijken dus een beetje hulp is wellicht meer dan welkom. Daarom deel ik hieronder handige tips om jouw droomkeuken te realiseren!

droomkeuken ontwerpen

1. Je droomkeuken ontwerpen: 3D-keuken ontwerpen

De tijd dat je jouw nieuwe keuken nog met pen en papier moest schetsen, is gelukkig al lang voorbij. Bij ixina ontvang je gratis een 3D-plan van jouw droomkeuken. De 3D-tool maakt het namelijk mogelijk om jouw droomkeuken binnen no time samen te stellen. Door een aantal zaken in te voeren, zoals de afmetingen van je kamer, de indeling en de stijl waar je van houdt, krijg je meteen de keuken van je dromen te zien. Hoe leuk is dat?!

De online keukensimulator maakt het tevens mogelijk om standaard keukens te personaliseren. Denk aan de fronten en handgrepen, werkbladen en andere keukenaccessoires. Neem zeker eens een kijkje op https://ixina.be/nl/keukens en laat je inspireren door de prachtige keukens en eindeloze mogelijkheden.

Wist je trouwens dat ixina dé marktleider en specialist is in uitgeruste keukens op maat? Ixina werd voor het vierde jaar op rij verkozen tot Beste Winkelketen van België in de categorie Keukens & Badkamers. Dat zegt genoeg, toch? Als je op zoek bent naar jouw droomkeuken, dan kan je dus op geen betere plek zijn!

2. Doe inspiratie op

Op de website van ixina kan je heel wat inspiratie opdoen, maar je kunt ook terecht in één van de 60 ixina-winkels in België. Ook het bladeren in woontijdschriften, het lezen van woonblogs en het rondneuzen op Pinterest kan je veel inspiratie opleveren. Ga op zoek naar de laatste keukentrends en wat er allemaal mogelijk is op keukengebied. Door je voldoende te laten inspireren, zal je jouw droomkeuken steeds duidelijker voor ogen zien.

Uiteraard hoef je je niet blind te staren op de nieuwste trends. Het is niet omdat een donkerblauwe keuken op dit moment hip en trendy is, dat je daarom voor deze keuze moet gaan. Het belangrijkste is dat je een keuken ontwerpt die je zelf heel mooi vindt en waar je hart sneller van gaat slaan. Of dat nu een moderne, landelijke of industriële keuken is, een zwart-witte of een gekleurde keuken; jij beslist!

keuken ontwerp

3. Bepaal je budget

Aan een droomkeuken hangt natuurlijk ook een prijskaartje vast. Denk daarom op voorhand goed na over wat je maximum budget is zodat je hier rekening mee kunt houden. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende materiaalsoorten en keukenapparatuur naast elkaar leggen en de prijzen vergelijken. Zie je er tegenop om dit alleen te doen? Ga eens langs in een ixina-winkel en laat je adviseren door een keukenadviseur.

Heb je weinig budget, maar droom je toch van een nieuwe keuken? Laat je dan zeker niet afschrikken. Ook als je weinig budget hebt, kan je bij ixina een prachtige keuken kopen. De keukenadviseurs kunnen je hier ongetwijfeld bij helpen!

4. Fris je keuken op

Wil je toch nog even wachten om je droomkeuken te realiseren, bijvoorbeeld omdat het niet het perfecte moment is of omdat je er nog even voor wilt sparen? Dan kan je eventueel je huidige keuken opfrissen en een aantal kleine dingen aanpassen. Een likje verf op de muur, een nieuw werkblad of een nieuwe kookplaat kunnen reeds een wereld van verschil maken. Zo ziet je keuken er toch weer een stukje moderner uit.

In tussentijd kan je natuurlijk nog steeds rondneuzen op de website van ixina. Het is nooit te laat om je dromen te verwezenlijken. Is het niet nu, dan gewoon op een later moment. Helemaal prima!

3d keuken ontwerpen

Ik hoop dat deze tips je op weg helpen om jouw ultieme droomkeuken te ontwerpen. Een nieuwe keuken kopen is natuurlijk niet niets, maar je hebt er wel jarenlang plezier van. De keuken is immers een ruimte waar je dagelijks veel tijd in doorbrengt dus het is de investering dubbel en dik waard!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Bron afbeeldingen: ixina.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *