Wat zijn de populairste binnendeuren van dit moment?

Geplaatst door

Ben je jouw huidige woning aan het renoveren? Of laat je een nieuwe woning bouwen? In dat geval zijn nieuwe binnendeuren natuurlijk onmisbaar. Binnendeuren bepalen in sterke mate de sfeer van het interieur. Daarom is het belangrijk om deuren te kiezen die bij je passen. Om je te inspireren, deel ik hieronder de populairste binnendeuren van dit moment. Wellicht maakt dit overzicht jouw keuze straks een stuk makkelijker!

populairste binnendeuren

Wat zijn de populairste binnendeuren van dit moment?

Steel look deuren

Steel look deuren zijn een populaire keuze voor mensen die een industriële stijl in hun huis willen integreren, maar ook voor wie van een minimalistisch design houdt. Steel look deuren hebben het uiterlijk van stalen deuren, maar worden gemaakt van andere materialen waardoor ze een stuk betaalbaarder zijn. Bij een steel look deur wordt geen gebruik gemaakt van staal of smeedijzer. Meestal wordt een steel look deur gemaakt van verfijnde, smalle profielen van aluminium of hout.

Aluminium is een lichtgewicht materiaal, wat betekent dat je de kracht en duurzaamheid van staal kunt ervaren zonder de extra massa. Dit zorgt ervoor dat de deuren gemakkelijk te installeren en te bedienen zijn, waardoor ze perfect zijn voor dagelijks gebruik. Als je ook nog voor afgewerkte deuren kiest, dan hoef je deze niet meer te oliën of schilderen. Je kunt ze meteen in je interieur plaatsen, net zoals een traditionele deur. Een ontzettend mooie en praktische keuze dus!

afgewerkte binnendeuren

Schuifdeuren

Naast steel look deuren zijn schuifdeuren erg populair op dit moment. Vooral in kleinere woningen kunnen schuifdeuren zeer interessant zijn. Bij een schuifdeur hoef je immers geen rekening te houden met de draaihoek. Daarnaast is een schuifdeur ook makkelijk te bedienen en opent ze meestal vlotter dan een reguliere deur. Dit is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen want zij klappen wel eens met de deuren, wat voor veel kabaal kan zorgen. Vooral een schuifdeur in glas is handig want deze laat veel licht door. Omdat je er doorheen kunt kijken, lijkt de ruimte optisch groter en dat komt goed van pas als je bijvoorbeeld een kleine eetkamer hebt.

Stijldeuren

Ten slotte kan je ook voor speciale stijldeuren kiezen. Deze deuren worden uit een massief materiaal gemaakt. Meestal bestaan ze uit hout. Er zijn zowel moderne, klassieke als landelijke stijldeuren verkrijgbaar waardoor er ongetwijfeld eentje bij jouw interieurstijl past. Een houten binnendeur is ook prima te combineren met andere woonstijlen dus je kunt er nog allerlei kanten mee op. Het nadeel van stijldeuren is dat ze vrij prijzig zijn, waardoor ze vooral in luxueuzere woningen geplaatst worden.

Dit zijn de populairste binnendeuren van dit moment. Er zijn veel keuzemogelijkheden en dat maakt het soms moeilijk. Daarom is het een goed idee om eerst te kijken naar wat je precies voor ogen hebt. Schrijf op wat je budget is en welke eigenschappen van een deur voor jou belangrijk zijn. Op basis daarvan kan je effectiever zoeken en vind je ongetwijfeld de perfecte binnendeur. Veel succes!

Veel liefs,
Vanessa xxx