Kleine eetkamer inrichten: zo doe je dat!

Geplaatst door

Kleine eetkamer inrichten – De meeste mensen stoppen veel tijd in de inrichting van hun woonkamer en keuken. Hierbij wordt een belangrijke ruimte vergeten: de eetkamer! Ook als je een kleine eetkamer hebt, betekent dit niet dat je de inrichting van deze ruimte mag overslaan. Een kleine eetkamer inrichten kan best een uitdaging zijn, maar het is zeker niet onmogelijk. Met de juiste tips kan je er een prachtige eetkamer van maken. In dit artikel deel ik handige tips waarmee je direct aan de slag kunt gaan!

kleine eetkamer inrichten

Kleine eetkamer inrichten: zo doe je dat!

1. Lichte kleuren

Allereerst is het belangrijk om lichte kleuren in de eetkamer te gebruiken. Hierdoor zal de kleine ruimte optisch groter lijken. Witte, beige of lichtgrijze kleuren vormen een mooie basis. Toch liever een kleurtje? Kies dan voor zachte pasteltinten zoals lichtroze of mintgroen. Je kunt dit trucje toepassen op de muren, maar ook je meubels mogen een lichte kleur hebben.

Uiteraard hoef je niet voor een spierwitte eettafel te gaan. Ook een houten eettafel komt prachtig tot z’n recht in een kleine eetkamer. Kijk maar eens naar de Tomasso Tables | kwaliteitsmeubelen voor je eetkamer. Deze meubelen zien er ontzettend mooi uit en passen perfect in een kleine ruimte. Wat wil je nog meer? 

2. De juiste vorm eettafel

De eettafel staat toch wel centraal in de eetkamer. Echter kan een te grote tafel al snel in de weg staan of lomp overkomen. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over je aankoop. Als je een eetgedeelte in het midden van de keuken wilt creëren, is een kleine eettafel voor twee personen dikwijls al voldoende. Indien je de tafel tegen een muur kunt plaatsen, is een kleine vierkante eettafel of een compacte rechthoekige eettafel een goede keuze.

Wanneer de tafel in het midden van de ruimte komt te staan, is een ronde eettafel dan weer ideaal omdat deze vorm een luchtige uitstraling heeft. Voor welke vorm je ook kiest: zorg dat er in ieder geval nog genoeg beweegruimte is rondom de tafel.

eetkamer stoelen

3. Compacte eetkamerstoelen 

Je hebt natuurlijk niets aan een kleine, ronde tafel als je er grote en lompe stoelen naast zet. Geef daarom de voorkeur aan smalle en compacte eetkamerstoelen. Bij Tomasso Tables vind je, naast eettafels, ook mooie eetkamerstoelen in tal van kleuren en materialen. Ga je voor hout, fluweel of kunstleer? Die keuze is helemaal aan jou! Zorg er wel voor dat de stoelen bij de tafel passen zodat de eetkamer een prachtig geheel vormt. 

4. Ga de hoogte in

In een kleine eetkamer moet je verstandig omgaan met de kleine ruimte die je hebt. Hoe je dat doet? Door de hoogte in te gaan! Hang bijvoorbeeld een paar wandplanken op of schaf een hoge, smalle kast aan als extra opbergruimte. Ook een leuke hanglamp boven de tafel mag niet ontbreken want deze creëert veel sfeer en gezelligheid in een kleine eetkamer. 

5. Wanddecoratie

Mijn laatste tip voor het inrichten van een kleine eetkamer is om decoratie aan de muur te hangen. Op een kleine tafel is er weinig ruimte voor decoratie dus de muur is een prima alternatief. Denk aan persoonlijke fotolijsten, een schilderij of een leuk fotobehang. Deze wanddecoratie neemt geen ruimte in beslag, maar het maakt de eetkamer wel meteen een stuk gezelliger. Ten slotte kan je nog een mooi vloerkleed op de grond leggen om de eettafel te accentueren en nog meer gezelligheid te creëren. Probeer het eens!

eetkamer inspiratie

Je leest het: een kleine eetkamer inrichten is niet zo moeilijk. Met de juiste tips & tricks kan je de kleine ruimte optimaal benutten én maak je er een gezellige plek van! 

Veel liefs,
Vanessa xxx