4 wijncocktails die je zeker eens moet proberen

Geplaatst door

De herfst is in aantocht en dat betekent dat we weer volop kunnen genieten van warme tinten, knusse avonden voor de haard en natuurlijk heerlijke wijncocktails. Terwijl we de zomer achter ons laten, kunnen we de smaken van het herfstseizoen omarmen met een aantal verrassende drankjes. 

wijncocktails

Granaatappel-Kaneel met Saint-Emilion Grand Cru

Voor de liefhebbers van rode wijn is de herfst hét seizoen om te genieten van een Saint-Emilion Grand Cru. Deze Franse wijn uit de Bordeaux regio staat bekend om zijn complexe smaakprofiel met tonen van rood fruit, vijgen en geroosterde amandelen. Hoewel deze wijn op zichzelf al heel lekker is, kan je er ook een lekkere herfstcocktail van maken. Mix een glas Saint-Emilion Grand Cru met een scheutje verse granaatappelsap en een vleugje kaneel stroop. Roer het geheel goed door elkaar en voeg een paar ijsblokjes toe. Met deze cocktail kan je volop genieten van de warme en aardse tonen van de herfst.

Pompoen Passie met Shiraz

Pompoen is een onmisbaar ingrediënt in de herfst keuken, en het kan ook worden gebruikt om een verrassende wijncocktail te maken. Kies voor een Shiraz wijn met zijn volle en krachtige smaak. Meng een deel Shiraz met een deel vers geperst pompoensap en voeg een snufje nootmuskaat en kaneel toe voor dat extra vleugje herfstigheid. Deze cocktail combineert de diepe smaak van Shiraz met de aardse en kruidige tonen van pompoen, waardoor het de perfecte metgezel is voor een gezellige avond bij de haard.

Een Italiaanse klassieker voor elk seizoen

We kennen ze allemaal, de Aperol Spritz. Deze Italiaanse klassieker is het hele jaar door geliefd. Deze verfrissende cocktail is gemaakt met Aperol, een lichte en bitterzoete likeur, prosecco en een scheutje bruisend mineraalwater. Het resultaat is een heerlijk sprankelende drank die perfect is om te genieten terwijl je naast een vuurtje zit op het terras.

Herfstige Peren Punch met Chardonnay

Voor wie de voorkeur geeft aan witte wijn is deze cocktail met Chardonnay een verfrissende optie. Meng de Chardonnay, met een halve kop perensap en een scheutje citroensap. Om het geheel een herfstige touch te geven, kan je enkele dunne plakjes peer en een takje rozemarijn toevoegen. Hou je van een zoete cocktail, dan is honing de ideale toevoeging. Zet het geheel even in de koelkast zodat alle smaken met elkaar mengen. Serveer het in mooie glazen met een paar ijsblokjes, en je hebt een geweldige drank om van te genieten.