Koffieliefhebber? Deze gadgets wil je absoluut hebben

Geplaatst door

Wie kan genieten van een lekkere kop koffie, heeft wellicht een geavanceerd koffieapparaat op het aanrecht staan en enkele leuke mokken. Maar til je die ervaring graag naar een hoger niveau? Schaf dan wat extra gadgets aan waar je meer dan een standaard kop koffie mee maakt. Van een set barista-tools tot een koffiethermometer… Hier lees je welke de moeite waard zijn om in je bezit te hebben. 

koffie gadgets

1. Koffiemolen 

Wist je dat vers gemalen koffiebonen de smaak aanzienlijk verbeteren? Wie nog geen molen thuis heeft staan, maar wel een fervente koffiedrinker is, rent best naar de dichtstbijzijnde elektrowinkel (of ploft even met zijn laptop in de zetel) om deze gadget aan te schaffen. Kies op voorhand of je voor de elektrische of handmatige variant wil gaan. 

2. Koffiezetapparaat met koude infusie

Je mag dan wel het meest geavanceerde apparaat uit het hele gamma hebben, heeft het geen koude infusie functie? Dan is het niet geavanceerd genoeg als fervente koffiedrinker. De functie laat toe om het resultaat van de koffiecups om te zetten in smaakvolle (en zelfs cafeïnevrije) ijskoffie. Handig, niet? Zelfs wanneer je eigenlijk meer zin hebt in een fris drankje, kan je nu ook kiezen voor koffie. 

3. Smart koffiemokken 

Tegenwoordig lijkt alles wel ‘smart’ te zijn. Dus ja, zelfs je mokken zijn vanaf nu smart. Enorm leuk om te hebben als gadget of om te geven als cadeau aan een koffieliefhebber. Je merkt zo in een oogopslag wanneer je favoriete drank op temperatuur is. Doordat je hem kan verbinden met je smartphone, bezit hij ook een tal andere functies om de ervaring te personaliseren. 

4. Draagbare koffiemaker 

Reizen is natuurlijk enorm leuk, maar de koffie is niet overal even smaakvol. Of soms heb je simpelweg niet de mogelijkheid om een tas te bestellen zoals tijdens het kamperen of onderweg. Vind je nog steeds dat je zelf de beste koffie zet en wil je deze op geen enkel moment missen? Koop dan een draagbare koffiemaker. Die zorgt ervoor dat je ervaring in het buitenland nog leuker wordt, want je kan elke ochtend starten met een heerlijke kop illy koffie. 

5. Koffieboeken 

Schaaf je kennis wat bij met interessante literatuur over koffie. Koop enkele boeken aan die je iets bijbrengen over de productie, verschillende soorten, recepten met de drank enzovoort. Die kan je dan op de salontafel leggen en erin lezen wanneer je even wil ontspannen na een lange werkdag.