5 manieren om je bedrijf te promoten

Geplaatst door

Als je een eigen bedrijf start, dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk bekend maken bij mensen. Maar hoe begin je daaraan? Welke online en offline middelen kan je inzetten om reclame te maken? In dit artikel deel ik vijf creatieve manieren om je bedrijf te promoten. Veel succes!

manieren om je bedrijf te promoten

5 manieren om je bedrijf te promoten

1. Flyers laten drukken

Vandaag de dag is het internet onmisbaar als het aankomt op promotie, maar ook op de meer traditionele manier lukt het heel goed. Zo kan je bijvoorbeeld flyers laten drukken en deze op verschillende plekken uitdelen aan mensen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je dit op plekken doet waar je doelgroep ook te vinden is.

Op de website van Flyeralarm kan je makkelijk en snel flyers laten drukken. In slechts 8 simpele stappen heb je je eigen flyer online gedrukt! Je hebt de keuze uit honderden vooropgestelde templates. De tekst en het beeld kan je naar eigen wens aanpassen. Zo heb jij in een mum van tijd professionele flyers laten drukken waarmee je reclame kunt maken voor je bedrijf. 

flyers laten drukken

2. Visitekaartjes laten drukken

Heb je flyers laten drukken? Top! Dan is het nu tijd voor de volgende stap: visitekaartjes. Ook deze kan je makkelijk laten drukken bij Flyeralarm. Twee vliegen in één klap! Met een visitekaartje laat je zien hoe trots je bent op je bedrijf. Daarnaast is dit kaartje een mooi marketingmiddel om je bedrijf te promoten. Ontmoet je nieuwe mensen? Geef hen dan zeker een visitekaartje mee. Maar ook aan mensen die je reeds kent, mag je gerust een visitekaartje overhandigen. Visitekaartjes zijn – net als flyers – bedoeld om te verspreiden en om zo de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. 

3. Eigen website maken

Een eigen website is een must als je een bedrijf hebt. Er is immers geen grotere vorm van promotie waarbij je zo’n breed publiek kunt bereiken. Een website maken hoeft helemaal niet duur te zijn en bovendien laat je zo zien dat je bedrijf betrouwbaar is. Het is belangrijk dat je website gebruiksvriendelijk is, maar ook de zoekmachineoptimalisatie (SEO) speelt een belangrijke rol. Je wilt namelijk dat mensen je website snel vinden in Google. Heb je weinig kennis over SEO? Check dan deze 23 SEO tips om je website te optimaliseren voor Google.

4. Social media 

Veel mensen maken gebruik van social media. Als ondernemer moet je hier dan ook zeker op inspelen, zeker wanneer je doelgroep op deze platformen zit. Het is aangeraden om onderzoek te doen welk social media kanaal jij het beste kunt gebruiken. Adverteren via social media gaat ook makkelijk en via deze weg kan je jouw doelgroep makkelijk bereiken. Via Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn kan je adverteren op de diensten of producten die je hebt.

Vergeet ook zeker niet om regelmatig updates te geven over je bedrijf zodat je volgers op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Zijn er bepaalde producten in de aanbieding? Deel dit dan ook op social media voor extra bereik!

bedrijf promoten op social media

5. Kortingen en aanbiedingen

Over aanbiedingen gesproken. Belgen zijn dol op kortingen en interessante aanbiedingen dus dit is een prima middel om potentiële klanten binnen te halen. Je maakt mensen blij én je laat zien hoe fantastisch jouw bedrijf is. Zeker doen dus! 

Wat doe jij om je bedrijf te promoten?

Veel liefs,
Vanessa xxx