Hoe krijg je vieze geur uit gootsteen?

Geplaatst door

Of het nu zomer of winter is, je kunt het hele jaar door last hebben van een stinkende gootsteen. De vieze stank uit gootsteen komt waarschijnlijk door een verstopt afvoerputje. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen als je afvoer stinkt. In dit artikel deel ik drie manieren om die vreselijke geur weg te krijgen. Zo kan jij straks weer door je keuken of badkamer lopen zonder je neus dicht te knijpen.  

vieze geur uit gootsteen

Hoe krijg je vieze geur uit gootsteen?

1. Kokend water

Wat kun je doen als je afvoer stinkt? Allereerst deel ik de meest logische tip: kokend water. Je hoeft alleen maar heet water door het afvoerputje te gieten en je bent klaar. Het hete water doodt bacteriën waardoor vieze geurtjes verdwijnen. Heet water door je afvoerputje gieten is tevens een goede manier om te controleren of je afvoer verstopt is. Als het hete water niet doorspoelt, is de kans groot dat je met een verstopping te maken hebt.

2. Baking soda, schoonmaakazijn en kokend water

Wanneer alleen kokend water niet helpt, dan is er een andere oplossing: een combinatie van kokend water, baking soda en schoonmaakazijn. Giet eerst een half kopje baking soda in het afvoerputje en daarna een scheutje schoonmaakazijn. Zet vervolgens de waterkoker aan en laat het putje een kwartier door schuimen. Na een kwartier spoel je het putje schoon met het hete water. En voilà: de stank uit gootsteen is verdwenen!

3. Citroensap

Heb je geen schoonmaakazijn in huis? Misschien heb je dan wel citroensap in je keukenkast staan. Citroensap is een uitstekende vervanger voor schoonmaakazijn. Doe een beetje baking soda in het stinkende afvoerputje, een scheutje citroensap en wat kokend water erbij, en je hebt geen last meer van een stinkende gootsteen. Makkelijk, toch?

Heb je nog wat citroensap over? Ook deze 5 dingen kan je schoonmaken met citroen.

Veel liefs,
Vanessa xxx

HuishoudenHuishouden