Geef de tuin een make-over: maak jouw tuin klaar voor de lente!

Geplaatst door

Als de zon schijnt zijn we vaak liever buiten dan binnen. Toch besteden we doorgaans meer tijd, geld en moeite aan ons binnenverblijf dan aan onze buitenruimtes. Tijd om daar verandering in te brengen! Met enkel een paar korte tips kun jij gemakkelijk je tuin opknappen en geef je de tuin tegen een klein budget een complete make-over.

tuin voorbereiden op de lente

Verwijder groene aanslag

Heb jij een betegelde buitenruimte of een houten terras dat groene aanslag bevat? Dat geeft natuurlijk niet echt een prettig uitzicht. Pak daarom de aanslag als eerst aan. Ga deze liever niet met een hoge drukspuit te lijf. Al lijkt dat in eerste instantie misschien een zeer effectieve oplossing, Door de harde druk van de spuit kunnen stenen of hout beschadigen en uitdrogen.

Ook chemische reinigers kun je beter achterwege laten. Deze zijn vaak erg schadelijk zijn voor het flora en fauna in je tuin. Kies liever voor de milieuvriendelijke groene aanslagreiniger van Osmo. Deze natuurlijke reiniger verwijdert groene aanslag gemakkelijk en effectief, en is daarnaast ook nog eens onschadelijk voor jouw tuin.

Tuinset als nieuw

Is jouw tuinset niet meer helemaal wat het ooit geweest is? Aan een nieuwe zitplek kan een flink prijskaartje hangen. Geen zorgen, het is vaak helemaal niet nodig om een volledig nieuwe tuinset aan te schaffen, een goede opknapbeurt doet wonderen! Begin met het ontgrijzen van de tuinset met de Osmo Power-Gel houtontgrijzer. Deze krachtige ontgrijzer trekt diep vuil en vergrijzing uit het hout en haalt de oorspronkelijke kleur op. Daarnaast is de Power-Gel onschadelijk voor mens, dier en plant.

Is de tuinset volledig gereinigd en ontgrijsd? Breng dan een beschermlaag aan om te voorkomen dat hij volgend seizoen weer opnieuw grijs en vies is. Ga voor kleur met de Osmo Landhuisverf, of ga voor een natuurlijke uitstraling met de Osmo Olie-Beits.

Vergeet de schutting niet!

Bij een tuin make-over wordt de schutting vaak over het hoofd gezien. Dat is gek, want een schutting is vaak een groot onderdeel van je tuin. Een nieuwe schutting plaatsen is vaak lang niet nodig. Bovendien is dat een intensief en dure klus die je sowieso liever uitvoert. Ook de schutting kun je effectief ontgrijzen met de Power-Gel. Daarna kun je een vrolijk kleurtje aanbrengen om de tuin van een andere, kleurrijke uitstraling te voorzien.

Kleur de tuin groen

Een tuin is geen tuin zonder een beetje groen. Voor een volledig nieuw beplantingsplan is niet altijd budget, maar dat betekent niet dat er geen nieuwe planten kunnen worden aangekocht. Is er nog plek over in de border? Ga dan voor een paar vaste planten waar je meerdere seizoenen plezier van kunt hebben. Mocht je geen plek hebben voor vaste planten, dan kun je eventueel een paar planten in een stijlvolle pot neerzetten. Wist je dat kamerplanten in de zomer vaak naar buiten kunnen?

Voeg sfeermakers toe

Maak de tuin af met een paar sfeervolle accessoires. Dat hoeft lang niet veel geld te kosten. Een rits sfeerlampjes geeft al snel een sfeervolle uitstraling. Denk bijvoorbeeld ook aan tuinkaarsen, een muurschilderij voor buiten of tuinprikkers. Zo geef jij de tuin een persoonlijke touch.

Lees ook:

Hoe haal je de lente in huis? 7 zonnige tips!

5 Tips voor een geslaagde lenteschoonmaak