Hoe haal je de lente in huis? 7 zonnige tips!

Geplaatst door

De lente in huis – De lente is een seizoen van vernieuwing en frisheid. Het is de perfecte tijd om je huis op te frissen en een vleugje lente in je interieur te brengen. Maar hoe haal je de lente in huis? De volgende tips helpen je alvast een handje op weg!

de lente in huis halen

Hoe haal je de lente in huis?

1. Breng de natuur binnen

Als we aan de lente denken, dan denken we meteen aan verse bloemen en planten. Deze voegen kleur en leven toe aan elke ruimte. Kies voor seizoensbloemen zoals tulpen, narcissen en hyacinten. Je kunt ook kamerplanten overwegen die het hele jaar door groen blijven, zoals de Ficus, Monstera en Calathea. 

2. Wijzig je kleurenpalet

Overweeg om je kleurenpalet te veranderen naar lichtere en helderdere kleuren. Pasteltinten zoals roze, blauw, geel en groen zijn perfect voor de lente. Je kunt dit doen door kussens, plaids, beddengoed, gordijnen of zelfs wanddecoratie te veranderen.

3. Doe een lenteschoonmaak

Een grondige lenteschoonmaak kan wonderen doen voor je huis. Het kan helpen om stof, vuil en rommel te verwijderen. Daarnaast kan een lenteschoonmaak je een fris en opgeruimd gevoel geven, zodat je huis helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen. Tip: vergeet niet om ook je ramen schoon te maken zodat er meer licht naar binnenkomt. Zo kan je optimaal genieten van het lentezonnetje!

4. Verander je geuren

Verander je kaarsen en geurstokjes naar lentegeuren. Denk aan frisse, bloemachtige geuren zoals linnen, lavendel, jasmijn, amber, freesia, lelietje-van-dalen en citrusvruchten. Zo ruik je meteen de heerlijke geur van lente als je thuiskomt, heerlijk toch? 

hoe haal je de lente in huis

5. Voeg textuur toe

Textuur kan een ruimte opfleuren en levendig maken. Denk aan linnen gordijnen, een jute tapijt of een rieten mand in je interieur. Deze creëren een rustige, exotische uitstaling en brengen de lente in huis. Een echt vakantiegevoel gegarandeerd!

6. Verander je wanddecoratie 

Als je kunst aan de muur hebt, overweeg dan om deze te veranderen met het seizoen. Kies voor kunstwerken met lichte kleuren en lentethema’s. Denk aan de zon, bloemen, planten en typische lentedieren zoals lammetjes en kuikentjes. 

7. Maak je tuin lenteklaar

Als je een tuin en/of terras hebt, maak deze dan klaar voor de lente. Een loungeset, comfortabele tuinstoelen, kleurrijke kussens en buitenverlichting kunnen een gezellige sfeer creëren. In dit artikel vind je nog meer tips om je tuin lenteklaar te maken

tuin lenteklaar maken

Zo, met deze tips haal je de lente in huis. Het belangrijkste is om een ruimte te creëren waarin je je comfortabel en gelukkig voelt. Dan kan je optimaal genieten van de frisheid en vernieuwing die dit seizoen met zich meebrengt. Geniet van de lente in je huis!

Lees ook: 5x Inspiratie voor een vrolijke lentetafel