5 Tips als je gaat verhuizen

Geplaatst door

Ga je binnenkort verhuizen? Bijvoorbeeld naar een nieuwbouwwoning? In dat geval moet je al voordat de kunststof rijplaten zijn weggehaald, belangrijke keuzes maken. Denk aan het uitzoeken van een keuken, badkamer en welke kleuren op de muur moeten komen. Omdat dit al voor genoeg stress zorgt, is het slim om het verhuizen zelf slim aan te pakken. Het vereist namelijk tijd, organisatie en geduld om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Hieronder geven we je enkele tips die je kunt volgen om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

verhuizen tips

1. Begin op tijd met de voorbereiding

Begin op tijd met de voorbereiding voor je verhuizing. Dit betekent dat je minstens zes tot acht weken van tevoren moet beginnen. Begin met het verzamelen van verhuisdozen en ander verpakkingsmateriaal. Maak ook een lijst van alle spullen die je wil meenemen en beslis wat je niet mee wil nemen. Op die manier kun je op tijd beginnen met spullen op Marktplaats te zetten, te doneren of naar het grofvuil te brengen.

2. Huur een verhuisbedrijf in

Overweeg om een verhuisbedrijf in te huren om je te helpen bij je verhuizing. Dit kan het proces aanzienlijk gemakkelijker maken, vooral als je grote en zware spullen hebt. Zorg ervoor dat je een betrouwbaar verhuisbedrijf kiest dat ervaring heeft met het type verhuizing dat je nodig hebt. Bekijk daarom online reviews, vraag diverse offertes op en gebruik die combinatie om de beste keuze te maken.

3. Label alles goed

Het is belangrijk om alle dozen en andere spullen die je gaat verhuizen goed te labelen. Schrijf duidelijk op elke doos wat erin zit en naar welke kamer het moet worden gebracht. Dit maakt het uitpakken veel eenvoudiger en efficiënter. Zowel voor jezelf als voor het verhuisbedrijf en/of vrienden die je helpen.

4. Pak slim in

Als je gaat verhuizen, is het belangrijk om slim in te pakken. Dit betekent dat je de juiste materialen moet gebruiken om je spullen in te pakken en dat je ervoor moet zorgen dat zware items onderaan worden geplaatst en lichtere items bovenop. Verpak kwetsbare items, zoals glaswerk en breekbare voorwerpen, extra goed om schade tijdens het transport te voorkomen.

5. Maak gebruik van opslagruimte

Als je tijdens het verhuizen niet alle spullen meteen naar je nieuwe huis kunt brengen, is het een goed idee om gebruik te maken van opslagruimte. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je tijdelijk in een gemeubileerd huis gaat wonen of als je kleiner gaat wonen, maar niet alle spullen kwijt kan.

Veel liefs,
Vanessa xxx