De geschenkmand, terug van weggeweest!

Geplaatst door

Geschenkmanden oubollig? Maar nee! Een geschenkmand is misschien iets wat je vroeger saai vond, maar tegenwoordig is de geschenkmand weer helemaal in. Wist je dat geschenkmanden in verschillende culturen er heel anders uit kunnen zien? In deze blog nemen we je mee op een wereldreis langs geschenkmanden uit verschillende culturen. Leuk voor een welkomstgeschenk  of afscheidsfeest? 

geschenkmand

Amerikaanse geschenkmanden: alles in één

In Amerika zijn geschenkmanden enorm populair en je kunt ze dan ook vinden in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar een mand vol met wijn en kaas, of juist naar een mand met alleen maar snoep, alles is mogelijk. En het beste van al? De overdaad, lekker veel, lekker over the top. Zoals we van de Amerikanen gewoon zijn. 

Japanse geschenkmanden: alles draait om de verpakking

In Japan draait alles om de verpakking. Het gaat niet zozeer om wat er in de mand zit, maar meer om hoe de mand eruit ziet. De manden zijn vaak prachtig versierd met papier en linten, en er wordt veel aandacht besteed aan de presentatie van het cadeau. In Japan kiezen ze uit de mooiste draagtassen om de mand in te steken. Het is er niet ongewoon om meer te betalen voor de verpakking dan voor de inhoud van de mand. Apart, nietwaar? 

Mexicaanse geschenkmanden: spicy!

De Mexicaanse geschenkmand? Die is hot! Wees maar zeker dat er iets pittigs in zit. De manden zitten vol met kruiden, pepers en ander lekkers die de Mexicaanse keuken zo uniek maken. Het is dé perfecte cadeau voor iemand die houdt van een beetje pit. 

Indiase geschenkmanden: kleurig en geurig

In India draait alles om kleur en geur, en dat zie je ook terug in de geschenkmanden. De manden zitten vol met kleurrijke specerijen, zoals kurkuma, komijn en koriander, en geurige bloemen zoals rozen en jasmijn. Het is een prachtige manier om iemand kennis te laten maken met de Indiase keuken en cultuur.

Belgische geschenkmanden: chocolade, chocolade en nog eens chocolade

Last but not least, de Belgische geschenkmand. Als je een Belgische geschenkmand cadeau krijgt, dan kun je er zeker van zijn dat er heel veel chocolade in zit. Belgische chocolade is wereldberoemd en daar mogen we wel trots op zijn. En wat denk je van een biertje? Genoeg lekkers om een mand mee te vullen, toch? 

Veel liefs,
Vanessa xxx