Waarom een terrasoverkapping? 5 voordelen op een rij

Geplaatst door

Een terrasoverkapping is mooi, stijlvol en biedt veel praktische voordelen. Als je overweegt om een terrasoverkapping te nemen, dan wil je uiteraard weten wat je precies koopt. Een overkapping is namelijk niet iets wat je zomaar aanschaft, aangezien het toch een flinke investering is. Waarom een terrasoverkapping kiezen? Ik zet vijf voordelen op een rijtje voor jou!

terrasoverkapping

Waarom een terrasoverkapping? 5 voordelen op een rij

1. Een terrasoverkapping beschermt tegen UV-straling

Eén van de belangrijkste voordelen van een terrasoverkapping is dat deze je beschermt tegen de felle zon. De zonnestralen mogen dan lekker warm zijn, ze bevatten helaas ook schadelijke UV-straling. Deze straling kan de huid beschadigen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Het dak van een overkapping houdt deze straling tegen waardoor je beter beschermt bent tegen deze zonnestralen. Een bijkomend voordeel van deze bescherming is dat de tuinmeubelen minder snel verkleuren en dus langer mooi blijven. 

Wil je de echte openluchtervaring, terwijl je toch beschut blijft? Dan kan je kiezen voor een kwalitatieve terrasoverkapping met openschuifbaar lamellendak. Je kunt de lamellen op de gewenste stand draaien of het dak volledig openschuiven, zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien. 

2. Je kunt een groot deel van het jaar buiten zitten

Dit voordeel sluit een beetje aan bij het vorige. Terrasoverkappingen beschermen je niet alleen tegen de felle zon, maar ook tegen regen en wind. Wanneer het erg heet is buiten, is het onder de overkapping lekker koel. En als het buiten regent, kan je alsnog beschut onder de overkapping zitten. Kortom: een overkapping zorgt ervoor dat je veel vaker buiten kunt zitten en dat je ook op mindere dagen heerlijk kunt genieten van de zon.

terrasoverkappingen

3. Een overkapping biedt extra opbergruimte

In eerste instantie zijn terrasoverkappingen bedoeld om lekker buiten te kunnen zitten, maar er zijn nog praktische voordelen. Zo hoef je in de winter geen tuinmeubelen of tuingereedschap meer naar de garage of zolder te dragen want je kunt deze spullen gerust onder de overkapping laten staan. Ook je vaste potplanten die niet buiten kunnen overwinteren, kan je gewoon onder de overkapping zetten. Geef toe, die extra opbergruimte komt altijd goed van pas toch?

4. Een vrijstaande terrasoverkapping is ook mogelijk

Veel mensen denken dat een terrasoverkapping altijd aan de gevel van de woning vastzit. Meestal is dat ook zo maar dit is geen verplichting. Je kunt er ook prima voor kiezen om een vrijstaande terrasoverkapping te laten bouwen. Deze overkapping heeft minstens vier staanders. Het grootste voordeel hiervan is dat je deze op iedere gewenste plek in de tuin kunt plaatsen. Als je bijvoorbeeld een grote tuin hebt en je achteraan een gezellig zithoekje wilt creëren, dan is een vrijstaande overkapping een geweldig idee. 

5. Een meerwaarde voor je woning

Een overkapping is een behoorlijke investering, maar het is absoluut een meerwaarde voor huis en tuin. Je creëert er eigenlijk een aanbouw aan je woning mee en tegelijkertijd zorg je voor een opwaardering van je tuin. Uiteraard is het de bedoeling dat je zelf zo lang mogelijk geniet van de overkapping. Mocht je jouw woning in de toekomst verkopen, dan kan je daar financieel van profiteren. Een mooie, stijlvolle overkapping zal er ongetwijfeld voor zorgen dat je huis in waarde zal stijgen. 

kwalitatieve terrasoverkapping

Zo, dit zijn vijf belangrijke voordelen van een terrasoverkapping. Als je zelf een ervaren klusser bent, kan je de overkapping eventueel zelf plaatsen. Maar laat je zeker niet afschrikken indien dit niet het geval is. Wanneer je voor een terrasoverkapping van Renson kiest, kan je de plaatsing aan een ervaren monteur overlaten en ben je zeker dat de overkapping veilig en goed wordt geplaatst. Dan hoef jij maar één ding te doen en dat is genieten van je nieuwe, heerlijke plekje!

Veel liefs,
Vanessa xxx