Hoe maak je een grote woonkamer gezellig?

Geplaatst door

Een grote woonkamer wordt meestal als luxe gezien. Want groot wonen is toch alleen maar leuk? Echter kan het inrichten van grote woonkamers best een uitdaging zijn. Hoe maak je een grote woonkamer gezellig? En hoe pak je de indeling grote woonkamer het beste aan? In dit artikel deel ik gezellige woonkamer inspiratie en tips waarmee jij meteen aan de slag kan!

hoe maak je een grote woonkamer gezellig

Hoe maak je een grote woonkamer gezellig?

1. Grote woonkamer indelen 

Wat te doen met een grote woonkamer? Als we het over de indeling grote woonkamer hebben, dan is het aangeraden om verschillende zones in de ruimte te creëren. Op die manier wordt de grote ruimte knus en spannender. Je maakt dus eigenlijk meerdere ruimtes in één ruimte. Zo kan je de grote woonkamer in tweeën delen, maar je kunt ook meerdere hoeken creëren. Denk bijvoorbeeld aan een zithoek, een eethoek, een werkplek en een kinderhoekje.

De indeling vergt wel wat denkwerk want je moet goed nadenken waar welke zone komt. Misschien vind je het leuk als het eetgedeelte een uitzicht naar buiten heeft of misschien vind je het juist fijn om je bureau voor het raam te plaatsen. Absoluut belangrijke zaken om over na te denken wanneer je met de indeling aan de slag gaat.

2. Kies voor grote meubels

Kleine meubels creëren al snel een rommelige uitstraling. In grote ruimtes kies je het beste voor grote meubels. Hierdoor benadruk je de verschillende hoekjes en zorg je voor de juiste verhouding. Kies bijvoorbeeld voor een prachtige, robuuste eettafel van Robuustetafels.be. Met een mooie boomstamtafel of kloostertafel maak je grote woonkamers gezellig. Bovendien haal je hiermee een geweldige eyecatcher in huis! Naast een grote eettafel kan je ook een grote bank of grote boekenkast plaatsen voor extra sfeer.

grote woonkamer gezellig maken

3. Ga voor grote wanddecoratie

Net als dat je het beste voor grote meubels kiest, kies je ook het beste voor grote wanddecoratie. Grote ruimtes brengen immers ook veel grote en kale wanden mee, wat voor een kille sfeer kan zorgen. Door bijvoorbeeld een grote wandklok of een groot schilderij aan de muur te hangen, trek je de aandacht naar één punt. Als je voor veel kleine wanddecoraties kiest, dan creëer je een rommelige look en weet je als bewoner niet goed waar je naar moet kijken. 

4. Veel sfeervolle accessoires

Ten slotte kan je grote woonkamers gezellig maken met accessoires. Denk bijvoorbeeld aan grote kamerplanten, opvallende lampen, een groot vloerkleed of een grote vaas met droogbloemen. Ook lange gordijnen, rieten manden en veel kussens creëren een knusse sfeer. Let er wel op dat je voor eenheid zorgt. Door dezelfde kleuren, materialen en stijl door te voeren in de volledige ruimte, creëer je harmonie en dat maakt een grote ruimte knus en leuk.

grote woonkamer indelen

Je leest het: een grote woonkamer gezellig maken is eigenlijk niet zo moeilijk. De indeling is even puzzelen, maar dan zit het lastigste werk er ook op. Met de juiste meubels, wanddecoratie en accessoires maak je een grote ruimte knus en sfeervol!

Veel liefs,
Vanessa xxx