Wat zegt een tas en de inhoud ervan over jou?

Geplaatst door

Kies je voor een rugzak of een handtas? Een rode of een bruine tas? En wat heb je er allemaal in zitten? De antwoorden zeggen iets over je karakter en je levensstijl. Maar ‘iets’ is natuurlijk lang niet alles. Toch is het interessant om dit eens onder de loep te nemen. 

Wat er in een tas zit, zegt iets over je persoonlijkheid. Daarin moeten we niet overdrijven, maar er is wel eens gezegd dat het voer voor psychologen is. Van de koude grond, dat wel. Met een beetje fantasie kun je een eind komen als het gaat om het beschrijven van iemands karakter of levensstijl aan de hand van de inhoud van een rugtas dames, rugtas heren en andere tassen. Echt harde conclusies, die zou je eigenlijk niet mogen trekken. 

wat zegt een tas over jou

Wat zegt de vormgeving, het materiaal en de kleur?

Als eerste kunnen we de tas zelf, ofwel de soort tas en de vormgeving onder de loep nemen. Gaat iemand voor een grote leren handtas of een verfijnde tas die is gemaakt van gerecyclede petflessen. Dan hebben we het nog niet gehad over de kleur. Felrood canvas zegt iets anders dan zachtroze polyester of caramelkleurig leer. Een beetje materiaal- en kleurenexpert zou er wel raad mee weten. 

Liever een tas op de rug of in de hand?

Ook belangrijk: hoe draag je een tas? In de hand, over de onderarm, op de rug of crossbody? Ook daar kun je met een beetje creativiteit conclusies uit trekken. Dat maakt het verhaal completer, maar we hebben het hier niet over keiharde feiten. Als een vrouw een laptoptas dames in de hand heeft geeft dat een ander beeld dan wanneer ze een kleine traditionele handtas over haar onderarm draagt. Dat laatste staat chique en stijlvol. In het eerste geval hangt het er maar net vanaf hoe elegant of juist stoer deze vrouw haar laptoptas draagt. En hoe groot deze is. Zegt wel iets. 

De inhoud van de tas: wat zit erin en hoe?

Nu hebben we het nog niet eens over de inhoud van een tas gehad. Zit er veel make-up in of juist alleen een flesje water en een aantal sleutels? Een laptop of een tekenblok? Snoep of energierepen? Kortom; evenals de inrichting van je huis iets over je zegt, zegt de inhoud van de tas ook iets over jouw persoonlijkheid. Daarbij komt ook nog de indeling van de tas. Smijt je alles er zo maar in of heb je opladers en boekjes van elkaar gescheiden in aparte vakken. 

Trek geen keiharde conclusies, maar leuk is het wel

Zoals gezegd zijn keiharde conclusies natuurlijk niet te trekken. Daar is meer voor nodig, maar sterke karaktertrekken en een manier van leven kun je wel een beetje aan de stijl van de tas en de inhoud daarvan zien. Leuk om eens bij jezelf en bekenden te onderzoeken. En dan kijken of het klopt.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *