Kerstboom weg? 5 ideeën om die lege plek op te vullen

Geplaatst door

Ben jij ook zo’n kerstliefhebber die het hele jaar uitkijkt naar het zetten van de kerstboom? Je hebt er weken plezier aan, maar helaas komt aan al het goede een einde. Met pijn in het hart neem je afscheid van de boom en vervolgens blijft er een lege plek achter. Maar… niet voor lang! In dit artikel deel ik vijf leuke ideeën om die lege plek op te vullen. Lees je mee? 

kerstboom weg

1. Kerstboom weg? Zet een grote plant neer

Eén van de redenen waarom een kerstboom zo leuk is, is omdat groen sfeer en warmte creëert. Een logisch kerstboom alternatief is dus een plant! Ga gerust voor een grote plant die de lege plek van de kerstboom helemaal opvult. Een paar voorbeelden hiervan zijn de Monstera, Ficus, Schefflera, Alocasia en de Calathea. Oh, wist je trouwens dat kamerplanten afstoffen heel belangrijk is? Zo kan je veel langer genieten van je mooie planten!

2. Vul de lege plek met een sfeervolle lamp

Niet alleen het groen, maar ook de kerstverlichting mis je als de kerstboom weg is. Deze lichtjes zijn niet te fel en niet te zacht, perfect eigenlijk! Is de kerstboom de deur uit? Zet dan een sfeervolle vloerlamp in de plaats. Op die manier heb je toch nog een plek met mooi, warm sfeerlicht. Net zoals je het de weken rond kerst gewend was. Liever geen vloerlamp? Een kleine lamp op bijvoorbeeld een krukje is ook heel leuk! 

kerstboom lege plek

3. Een bijzettafeltje met kaarsen

Een ander leuk idee om de lege plek op te vullen is met een mooi bijzettafeltje. Of je nu voor een wit, een koper bijzettafeltje of een houten exemplaar kiest, het staat sowieso leuk! Als je er mooie (geur)kaarsen op zet, dan creëer je ook nog eens een knusse, warme sfeer. Wedden dat je de kerstboom niet meer mist? 

bijzettafel kaarsen

4. Een mooie stoel

Je kunt ook een mooie stoel kopen om de kerstboom te vervangen. Dit hoeft heus geen luxe fauteuil te zijn. Ook voor weinig geld kan je al een mooie stoel op de kop tikken. Wil je een woonkamer volgens de laatste trends? Kies dan voor een velvet stoel. Als je het fijn vindt, kan je er eventueel een mooi plaid of schapenvachtje over leggen. Sfeervoller kan haast niet!

5. Een grote vaas

Mijn laatste idee om de lege plek op te vullen is een grote vaas, met of zonder bloemen. Schaf bijvoorbeeld een grote, doorzichtige vaas aan en vul deze met neptakken of kunstbloemen. Echte bloemen zijn natuurlijk ook ontzettend mooi, maar die moet je wel regelmatig vervangen. Voor de niet zo groene vingers onder jullie zijn nepbloemen daarom ideaal. Je kunt de vaas op de vloer zetten, maar ook op een bijzettafel of krukje. Maak er iets moois van!

lege plek kerstboom

Zo, dit zijn vijf leuke ideeën om de lege plek van de kerstboom op te vullen. Welk item is jouw favoriet?

Veel liefs,
Vanessa xxx