Hoe pimp je je badkamer?

Geplaatst door

De badkamer is waarschijnlijk de meest gebruikte ruimte in je huis. Of het nu gaat om een snelle douche om je dag te beginnen of om een zalig warm bad om je dag rustig te eindigen: je brengt er veel tijd door. En dan kan je maar beter zorgen dat je badkamer helemaal volgens jouw wensen is ingericht. Heb je geen budget meer om je badkamer volledig te renoveren? Met een paar eenvoudige ingrepen kan je je badkamer al een volledig andere look geven.

badkamer pimpen

Eigen stijl

Met een aantal nieuwe badkamer accessoires ziet je badkamer er al meteen anders uit. Een speciale handdoekhouder of een stijlvol douchegordijn maken bijvoorbeeld al veel verschil. Het is ook de ideale manier om je eigen stijl op de badkamer te drukken. Zo kan je bijvoorbeeld een zeephoudertje met een speciaal design kopen of een opvallend badkamerlicht installeren. Vergeet zeker ook niet om eens rond te neuzen in de koopjeshoek van jouw favoriete badkamerwinkel, want daar kan je ook nog wat originele koopjes doen!

Aan de wand

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…. Een mooie spiegel geeft je badkamer een hippe en stijlvolle uitstraling. Er bestaan allerlei maten en soorten, dus keuze genoeg om ook hier jouw persoonlijke stijl te benadrukken. Je zou ook voor een spiegelkast kunnen gaan, dan heb je meteen wat extra plaats om al je productjes in op te bergen. Een vergrootspiegel naast je wastafel kan ook heel handig zijn. Dan ben je er zeker van dat je geen flaters begaat met je make-up.

Natuur

In de badkamer ben je vaak opgejaagd. Snel klaarmaken en hup naar je werk. Daarom is het belangrijk dat je badkamer zelf zoveel mogelijk rust uitstraalt. Hoe? Heel simpel, haal de natuur naar binnen. Dat kan je gerust letterlijk nemen, in de vorm van een paar mooie kamerplanten bijvoorbeeld. Of je kan wat houten plankjes ophangen. Daar kan je dan nog wat spulletjes kwijt, zoals parfumflesjes of mooie handdoekjes.

Afwerking

Tenslotte kan je je badkamer ook een boost geven door te spelen met originele afwerking. Je zou bijvoorbeeld een douchewand kunnen beplakken met mozaïekjes. Of je kan met een aantal kleuraccenten werken: ga je voor een volledig roze badkamer of kies jij eerder babyblauw? Heb jij het liever zo strak mogelijk? Dan kan je voor een volledig witte badkamer gaan. Dan ben je ook vrijer in de keuze van handdoeken en andere accessoires. It’s up to you!

Veel liefs,
Vanessa xxx