Waarom het de moeite waard is om naar Flémalle te gaan

Geplaatst door

Als je op zoek bent naar een mooie plek om te bezoeken, denk je misschien niet meteen aan Flémalle, de gemeente in de buurt van Luik. Dat is niet geheel terecht, want er is wel genoeg te doen. Het is namelijk een gebied met een rijke historie, waar meer dan genoeg te doen is. In dit artikel kun je precies vinden waarom Flémalle de moeite van een bezoek waard is.

flémalle

1. De prijzen liggen veel lager

Binnen de gemeente vind je plekken als Awirs, Chokier, Flémalle-Grande, Flémalle-Haute, Gleixhe, Ivoz-Ramet en Mons-lez-Liège. Met de auto doe je er ongeveer een kwartier over om in het centrum van Luik te komen en met het openbaar vervoer duurt het maar 5 minuten langer. Daar staat tegenover dat de prijs van een appartement in Flémalle via een website als Rentola.be veel lager ligt dan in de grotere steden in de buurt. Voor veel minder geld vind je in Flémalle veel meer oppervlakte en meer comfort voor minder geld. Zelfs als je geen auto hebt kun je gemakkelijk op en neer reizen. De reiskosten zullen veel lager liggen dan het bedrag dat je bespaart op je huur.

2. De rijke geschiedenis

Ook als je niet naar Luik afreist zit je in Flémalle zelf aan het juiste adres. Je ontdekt de regio gemakkelijk aan de hand van verschillende kastelen en musea, zoals het prehistomuseum in de grot van Ramioul. Hier ontdek je alles over de geschiedenis van het gebied. Ook was de regio tijdens de eerste wereldoorlog een belangrijk voor het verzet tegen de Duitsers, in het fort van Flémalle kun je precies zien hoe dat in die tijd werd gedaan.

3. De kunst

Ook als je geen interesse hebt in geschiedenis dan kun je in Flémalle je hart ophalen. Het museum La Châtaignerie is het Waalse centrum voor de hedendaagse kunst wat is gevestigd in een prachtig herenhuis. In brede zin in is het een ontmoetingsplaats voor de promotie van hedendaagse kunst, waarbij er veel aandacht wordt geschonken aan jonge kunstenaars. Niet alle kunst komt uit België, je kunt er ook veel werk vinden van internationale artiesten.

4. Het eten en drinken

Of je nu op zoek bent naar een snelle hap of een luxe maaltijd, in de Flémalle regio vind je het allemaal. De Italiaanse, Franse en Vlaamse keuken worden er goed vertegenwoordigd. In de zomermaanden kun je er heerlijk buiten zitten en in de winter is er ook binnen genoeg plek. Vergeet niet om van tevoren te reserveren, want sommige gasten komen van heel ver om de restaurants te proberen.

5. De natuur

Het grootste gedeelte van de regio ligt aan de Maas en daar vind je veel mooie natuur. In het park rondom het kasteel van Petite-Flémalle ligt een prachtig park waar je uren kunt rondlopen. Ook het kasteel van Aigremont in Awirs is van zichzelf prachtig om te zien, maar heeft ook een fijn park dat in de Luikse barok is gebouwd. Als je niet van wandelen houdt is dat geen probleem, er liggen meer dan voldoende fietspaden die je langs alle prachtige plekken kunnen brengen. In de wintermaanden worden er ook verschillende fietskoersen georganiseerd.

6. De centrale ligging

Vanuit Flémalle kun je heel gemakkelijk afreizen naar andere steden binnen en buiten België. Naast Luik ben je ook relatief snel in Charleroi, maar ook in het Duitse Aken. Super leuk dus om je bezoek een keer af te wisselen met een leuke Duitse kerstmarkt of juist een zomers uitstapje naar Luxemburg of Reims. Het maakt niet uit welk seizoen je kiest, er is altijd wel wat te beleven. Ook hier geldt weer dat een auto lang niet altijd nodig is, via het treinstation kun je heel gemakkelijk nationaal en internationaal reizen.

Lees ook: 5 Leuke Citytrip Bestemmingen voor een Betoverende Kerstperiode

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.