Bijzondere trouwringen: 4x inspiratie

Geplaatst door

Bij een huwelijk horen natuurlijk bijzondere trouwringen. Het is immers een heel speciale dag en een paar prachtige, unieke trouwringen mogen daarbij niet ontbreken. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel ringen om uit te kiezen. Denk aan bijzondere kleuren, alternatieve materialen en verschillende diamanten. Om je te inspireren, deel ik hieronder vier bijzondere trouwringen. Dit maakt je zoektocht wellicht een stukje makkelijker!

bijzondere trouwringen

4x Bijzondere trouwringen op een rijtje

1. Zwarte Zirkonium trouwringen

Ben je op zoek naar unieke trouwringen? Kijk dan zeker eens naar deze zwarte Zirkonium trouwringen. Door zijn intens donkere kleur steekt zwart zirkonium mooi af tegen lichte materialen zoals witte diamant en wit goud. Zwarte trouwringen zijn prachtig én een tikkeltje eigenzinnig, ideaal voor mensen die eens iets anders dan anders willen.

zirkonium met witgoud ringen

2. Trouwringen vingerafdruk

Ook trouwringen vingerafdruk zijn uniek, aangezien iedere afdruk uniek is in zijn soort. Daarnaast is een ring met een vingerafdruk van je geliefde een heel persoonlijk sieraad, wat jullie huwelijk nog zoveel specialer maakt. Je hebt de keuze uit ringen in organische stijl, ringen met speelse vloeiende lijnen en trouwringen met een moderne, strakke vormgeving.

Wil je liever een vingerafdruk aan de binnenkant van je trouwring? Dat is ook mogelijk! Het voordeel van de afdruk aan de binnenkant van je ring, is dat je ring z’n rustige uitstraling behoudt. Bij sommige ontwerpen ziet dit er mooier uit dan aan de buitenkant. Vooral mannen willen dikwijls een sobere trouwring en vinden een vingerafdruk aan de binnenkant van hun ring erg prettig.

fairtradetrouwringengoudvingerafdruk

3. Exclusieve trouwringen met diamanten

Exclusieve trouwringen met diamanten zijn ook een prachtige keuze. Ze zijn gemaakt en bezet met prachtige diamant geslepen briljant. Het licht dat van bovenaf in het briljant schijnt, valt uiteen in rood, geel, oranje, blauw, groen en violet. Doordat diamant een hoge kleurschifting heeft, ontstaat er bij lichtinval een fonkelend kleurenspel. Dit wordt ook wel het vuur van de diamant genoemd. Deze exclusieve trouwringen zijn ongetwijfeld de meest chique trouwringen die je kunt hebben.

luxetrouwringenbruinebriljanten

4. Fairtrade trouwringen

Ben je op zoek naar duurzame trouwringen waarmee je je voetafdruk op de aarde wat beperkt? Dan zijn fairtrade trouwringen wellicht iets voor jou! Deze ringen zijn gemaakt van fair gold oftewel gerecycled goud, maar je kunt ook kiezen voor ringen met het officiële Fairmined keurmerk. Een bijkomend voordeel van deze ringen is dat ze heel comfortabel aanvoelen. Door de afgeronde binnen- en buitenkant is er minimaal huidcontact, waardoor je bijna niet voelt dat je een ring draagt. En dat is natuurlijk wel zo fijn voor een sieraad dat je je hele leven zal dragen!

Welke bijzondere trouwringen vind jij het mooist?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Hoe plan je het perfecte huwelijk?