Onmisbare producten voor een optimale levensduur van iedere keuken

Geplaatst door

Heb je pas een nieuwe keuken in je woning laten zetten? Dan wil je hier natuurlijk het liefst zo lang mogelijk van kunnen genieten. Helaas zijn krasjes in, op en rondom je keuken soms onvermijdelijk. Stoot je per ongeluk tegen een keukenkastje aan? Dan kan het zomaar dat hier een kras op zit. Schuif je met je braadpan over je kookplaat? Dan zal hier vast en zeker een kras op verschijnen. Gooi je na de avondmaaltijd het bestek in de gootsteen? Ook dan zijn krassen onvermijdelijk. Toch zijn er allerlei handige producten op de markt die ervoor zorgen dat je de levensduur van je nieuwe keuken zo optimaal mogelijk kunt houden en daarnaast ook nog eens de krasbestendigheid van je keuken verhogen.

keuken

Krasvrije kookplaat

Zeker met de huidige gasprijzen, is het aan te raden om te kiezen voor een inductiekookplaat wanneer je een nieuwe keuken laat zetten. Helaas is een inductiekookplaat nogal krasgevoelig. Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk krassen in je nieuwe kookplaat verschijnen, is het raadzaam om hiervoor een inductie beschermer te gebruiken. Zo’n inductie beschermer is een rond matje wat verkrijgbaar is in verschillende formaten.

Het formaat dat je het beste kunt gebruiken, is afhankelijk van de diameter van de pan die je gebruikt. Zo’n rond matje is gemaakt van siliconen en heeft een antislip werking. Hierdoor kunnen de pannen op je nieuwe inductiekookplaat niet zomaar schuiven of glijden wanneer jij tijden het bereiden van de avondmaaltijd in de pannen staat te roeren. Een inductiebeschermer is vaak zwart van kleur, waardoor deze niet opvalt.

Matje voor de gootsteen

Een nieuwe gootsteen behoort vaak ook tot één van de onderdelen wanneer je een nieuwe keuken hebt laten zetten. Heb je gekozen voor een zwarte, of roestvrijstalen gootsteen? Ook dan ontkom je vaak niet aan de nodige krassen. Een vork die je in de gootsteen legt geeft vaak al krassen. Krassen in een gootsteen behoren nu eenmaal tot gebruikerssporen. Je zal hier dus echt niet aan ontkomen. Toch is er iets wat je kunt gebruiken zodat je het aantal krassen kunt beperken. Er zijn namelijk speciale matjes die je in je gootsteen kunt leggen. Een gootsteenmat is verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Zo kun je kiezen uit de traditionele witte gootsteenmatjes, maar tegenwoordig zijn er ook zwarte gootsteenmatten verkrijgbaar.

Een gootsteenmat is vaak gemaakt van een zacht materiaal. Denk aan rubber of siliconen. Dit maakt dat een gootsteenmat niet alleen een je gootsteen beschermt, maar ook meteen het servies. Heb je een nieuwe keuken laten zetten of heb je een aantal onderdelen van je keuken vervangen? Zorg dan altijd voor een optimale bescherming van deze onderdelen.

Eén reactie

  1. Ik ga eens kijken voor een gootsteenmat want indd wij hebben sinds februari een nieuwe keuken en de gootsteen staat al vol krassen

Reacties zijn gesloten.