Rechte tanden met een onzichtbare beugel, hoe werkt dit?

Geplaatst door

Wat is een onzichtbare beugel? Onzichtbare beugels (ook wel aligners genoemd) zijn een moderne, transparante, plastic vorm van een beugel. De onzichtbare beugels zijn precies op maat gemaakt en schuif je over al je tanden, inclusief tandvlees heen. Elke 2 weken wissel je naar je nieuwe set beugels. Elke set brengt je een stapje dichterbij je nieuwe glimlach.

onzichtbare beugel van LetSmile

Onzichtbare beugels zijn dé manier om tanden recht te zetten zonder veel moeite en vooral zonder dat iemand het merkt. Alleen het resultaat is zichtbaar. Daarom zijn onzichtbare beugels zo populair bij volwassenen.

Rechte tanden met een onzichtbare beugel

Het belangrijkste punt voor veel mensen is, ja je raadt het al: het feit dat de beugel niet te zien is wanneer deze gedragen wordt. Dit is natuurlijk erg fijn! Maar daarnaast zitten er ook nog een aantal grote voordelen aan onzichtbare beugels. Deze hebben te maken met mondverzorging, hygiëne en doeltreffendheid.

Onzichtbare beugels vs traditionele beugels

Het draagcomfort van onzichtbare beugels is een stuk hoger dan van traditionele (metalen) beugels. Dit komt omdat omdat metalen onderdelen zoals boogdraden en slotjes, die bij klassieke beugels gebruikelijk zijn, geheel achterwege worden gelaten. Daarnaast neem je de beugels gemakkelijk uit voordat je gaat eten of je tanden gaat poetsen.

Het effect van onzichtbare beugels is opmerkelijk. Omdat een onzichtbare beugel zich om je hele tand begeeft. Kan er veel gelijkmatiger en daardoor meer kracht worden uitgeoefend op je tanden. Daarom verloopt een tandcorrectie met een onzichtbare beugel vele malen sneller!

Een behandeling met een onzichtbare beugel, zoals die van LetSmile, duurt slechts 4 tot 8 maanden – een traditionele vaste beugel kan tot enkele jaren duren, afhankelijk van de stand van jouw tanden.

Onzichtbare beugels van LetSmile

Handig! Een tandartsbezoek is niet nodig.

Als je kiest voor een behandeling met een onzichtbare beugel. Dan hoef je niet meer naar de tandarts heen te gaan. Je bestelt voor €25 een impressie set welke je thuisgestuurd krijgt. Middels deze set maak je heel gemakkelijk meerdere impressies van je gebit. Deze stuur je op naar het laboratorium. Hier maakt men op basis van jouw impressies een behandelplan. Wanneer jij tevreden bent met dit behandelplan, en de beoogde uitkomst hiervan. Dan krijg je alle beugelsets in één keer thuisbezorgd. Hierna kun je direct beginnen!

Daarom kies je voor LetSmile

Er is een grote kans dat een beugel niet meer vergoedt wordt door je verzekering. Daarom is het heel belangrijk om kritisch naar de kosten te kijken. De onzichtbare beugel behandelingen van LetSmile zijn tot 50% goedkoper, dan de prijs van andere aanbieders. Hoe kan dit? Omdat LetSmile volledig digitaal en op afstand te werk gaat. Hierdoor zijn er geen hoge kosten voor mooie gebouwen en dure tandartspraktijken, en daar profiteer jij van. Daarnaast kun je erg gemakkelijk in termijnen betalen. Dit betekend dat jij al vanaf €32 per maand aan een behandeling bij LetSmile kunt beginnen!

onzichtbare beugel

Eerste consult via videobellen (o.a. Whatsapp)

LetSmile biedt de best betaalbare onzichtbare beugels aan! Boek een gratis online consult met één van LetSmile’s tand experts.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Bang voor de tandarts? 9 tips om je angst te overwinnen