Kleine Phoe helpt je kind écht zindelijk worden

Geplaatst door

Er wordt volop op gegoogeld: hoe leer je een kind zindelijk worden? Hoe maak ik mijn kind zo snel mogelijk zindelijk? Veel ouders hebben op een bepaald moment genoeg van de luiers en willen hun kind zo snel mogelijk zindelijk maken. Veel websites beloven je kind in drie dagen zindelijk te maken. Klinkt geweldig, maar realistisch is het niet. Als het bij jouw zoon of dochter niet lukt na drie dagen, zal je alleen maar teleurgesteld zijn. Bovendien is dit niet goed voor het zelfvertrouwen van je kind. Een website die wél een realistische kijk geeft op het zindelijk worden is Kleine Phoe. Ik vertel je er graag meer over in dit artikel!

potjestraining

Over Kleine Phoe: als zindelijk worden niet vanzelf gaat

De website Kleine Phoe is opgericht door Sirani en Mike, trotse ouders van Nyssa. Nyssa was een wolk van een baby. Ze was altijd vrolijk, sociaal en ze was geen huilbaby. Naarmate ze evolueerde naar een energieke peuter en nadien een koppige kleuter, merkten Sirani en Mike dat hun dochter best leergierig was. Ze kon al vroeg tot tien tellen, kende reeds alle kleuren van de regenboog voor ze naar school vertrok en maakte puzzels tot 30 stuks alsof het niets was. Sirani en Mike gingen er dus vanuit dat de zindelijkheid ook heel gemakkelijk zou worden.

Ze kochten een walvispotje van Baninni, een leuk uitziend potje dat tegelijk ergonomisch is. Toen Nyssa 18 maanden was, ging ze vol enthousiasme op het potje zitten om pipi te doen, maar helaas bleven de plasjes uit. Sirani en Mike sloegen niet direct in paniek want Nyssa was tenslotte nog geen 2 jaar. Toen Nyssa 2 jaar en 2 maanden was, besloten ze er opnieuw voor te gaan. Het was altijd een feestje wanneer er een druppeltje pipi in het potje belandde, maar de echte zindelijkheid bleef jammer genoeg uit. 

De start aan de kleuterschool kwam steeds dichterbij en daardoor raakten Sirani en Mike wel wat in paniek. In de meeste kleuterscholen in België wordt immers verwacht dat kleuters zindelijk zijn wanneer ze naar school gaan. Echter was de juf zeer geduldig en was er volgens haar geen stress nodig. Ze ging Nyssa alle hulp en tijd geven die ze nodig had. Maar na tal van beloningssystemen en motivatie wilde het nog steeds niet lukken. 

Toen was het corona. Voor Sirani en Mike hét ideale moment om zich een paar weken te concentreren op de zindelijkheid. Maar met de beste wil van de wereld, zowel van hun als van hun dochter, wou het gewoon niet lukken. Uiteraard deden ze, net als alle andere ouders, online research maar dat stelde hun niet gerust. Op de meeste websites lees je verhalen over kinderen die binnen de drie dagen of maximum een week zindelijk zijn. Tja, dat was dus niet het geval. 

Inmiddels is Nyssa een flinke kleuter en is ze nog steeds niet zindelijk. Het merendeel van de tijd brengt ze thuis in haar blote billen rond. Op die manier kunnen ze de ongelukjes tot een minimum beperken en krijgt Nyssa meer zelfvertrouwen. Sirani en Mike proberen de druk op haar zoveel mogelijk los te laten en laten het gewoon op hun afkomen. Uiteindelijk wordt iedereen zindelijk, toch? Het ene kind is er gewoon sneller mee weg dan het andere kind. 

Sirani en Mike zijn ervan overtuigd dat ze niet de enige zijn die deze situatie meemaken. Er zullen nog een heleboel ouders zijn die met hun handen in het haar zitten omdat hun zoon of dochter niet voldoet aan het ideaalbeeld ‘zindelijk in 1 week’. Daarom besloten ze om zelf een website te ontwikkelen om ouders bij te staan in de zindelijkheidstraining van hun kind. Met Kleine Phoe hopen ze iedereen een duwtje in de rug te geven en kinderen te steunen in deze belangrijke fase van hun prille leven.

zindelijkheidstraining

Waarom je Kleine Phoe bij je favorieten moet zetten

Is bovenstaande situatie herkenbaar? Lukt het niet om je kind zindelijk te maken en heb je hier veel zorgen over? Dan raad ik absoluut aan om Kleine Phoe bij je favorieten te zetten. Op Kleine Phoe kan je alles lezen over potjestraining. Ze bieden zelfs een gratis potjestraining gids aan, superhandig! Op de website vind je tal van tips voor als het zindelijk worden niet lukt of als je kind een terugval heeft (want ja, ook dat kan gebeuren). Tenslotte vind je er ook handige hulpmiddelen zoals oefenbroekjes, een plaskaart en een plaswekker. Kortom: een website waar je écht iets aan hebt!

Ik word ontzettend blij van websites zoals Kleine Phoe, van mensen die gevoelige onderwerpen zoals zindelijkheid naar buiten durven te brengen. Het internet staat al vol genoeg met perfecte verhalen en die mogen gerust plaats maken voor échte, realistische verhalen zoals die van Sirani, Mike en Nyssa. Als jij in hetzelfde schuitje zit en met je handen in het haar zit omdat het zindelijk worden niet lukt, dan zal je op Kleine Phoe veel erkenning vinden, alsook handige tips waarmee je jouw kind uiteindelijk toch zindelijk kan maken.

Is jouw kind zindelijk maar ken je kinderen waarbij het niet zo vlot gaat? Deel Kleine Phoe dan zeker met de ouders want het is altijd fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat!

Veel liefs,
Vanessa xxx