Wat levert mijn blog de meeste bezoekers op: Facebook of Pinterest?

Geplaatst door

Hoewel er veel bezoekers via Google op mijn blog komen, haal ik ook flink wat bezoekers uit mijn social media kanalen zoals Facebook en Pinterest. Echter is er een social media kanaal dat er duidelijk uitspringt en waar ik de meeste bezoekers uithaal. Ben je benieuwd welk kanaal dat is? Lees dan snel verder!

pinterest voor je blog

Pinterest voor blog

Jawel, je leest het goed. Pinterest levert mijn blog de meeste bezoekers op. Verrassend hè? Laat ik even beginnen bij het begin. 

Toen ik op meerdere blogs las dat Pinterest maandelijks flink wat extra bezoekers oplevert, werd ik erg benieuwd naar dit platform. Echter had ik hier totaal geen verstand van. Ik had vroeger al eens een account aangemaakt maar ik begreep er niks van en heb het snel weer verwijderd. Tja, ik ben gewoon heel ongeduldig in die dingen. Bovendien wilde ik er niet te veel tijd aan spenderen want die tijd had ik nodig voor het schrijven van blogposts. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar een Pinterest specialist.

meer blogbezoekers via pinterest

Pinterest expert

Via Google kwam ik meteen op de site Pinexpert.nl terecht, de website van Pinterest expert Fleur Miller. Zij biedt verschillende diensten, online cursussen en trainingen aan om Pinterest succesvol in te zetten zodat je meer websitebezoekers en klanten krijgt. Ik stuurde Fleur een mailtje en vroeg of zij me kon helpen bij het opzetten en inrichten van een Pinterest account. Ik kreeg snel een positief mailtje terug en ze ging er graag mee aan de slag. We hebben alles geregeld via mail en op die manier kon ik ook communiceren over mijn wensen, over wat ik juist wél of niet graag wou.

Ongeveer een maand later had ik een eigen Pinterest account met meer dan 10 prachtige borden die tot in de puntjes waren afgewerkt. Ik ontving ook heel mooie Pin-sjablonen in de stijl van mijn website waarmee ik later zelf aan de slag kon gaan. En wat ook handig is: Fleur heeft mijn blog aangepast zodat bezoekers gemakkelijk mijn Pinterest-profiel kunnen vinden en pins vanaf mijn blog kunnen bewaren. Ook technisch is ze dus sterk in haar vak.

Ik heb Fleur uiteraard betaald voor haar diensten (no spon dus) maar ik ben oprecht heel tevreden over haar werk en daarom wil ik deze tip graag delen met jullie. 

meer blog bezoekers met pinterest

Meer blogbezoekers via Pinterest

Het heeft even geduurd, wat normaal is bij Pinterest, maar 6 maanden later kan ik met trots zeggen dat ik een prachtige groei zie in mijn statistieken en dat dit platform voor veel extra blogbezoekers zorgt. Ik heb nog niet veel volgers, maar er wordt flink op mijn pins geklikt en ze worden ook steeds vaker gedeeld, wat voor een mooie groei zorgt. Ik ben natuurlijk nog maar een half jaar verder dus ik ben benieuwd wat dit platform bijvoorbeeld na een jaar of een aantal jaren zal teweegbrengen.

Natuurlijk is het belangrijk om actief te blijven en pins te blijven maken. Zodra ik een nieuwe blogpost heb geschreven voor Vanessablogt, dan maak ik hier meteen een pin van. Die manier werkt het beste voor mij. Je kunt er ook voor kiezen om automatisch te laten pinnen, maar daar heb ik nog geen ervaring mee. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar stiekem vind ik het zelfs leuk om pins te maken. En dat terwijl ik een half jaar geleden totaal geen idee had hoe ik eraan moest beginnen. 

Wil jij Pinterest ook graag inzetten voor je blog of website, maar heb je er – net als ik toen – geen verstand van of simpelweg geen tijd voor? Neem dan zeker eens een kijkje op Pinexpert.nl. Het is even een investering maar wel eentje die het dubbel en dik waard is. 

Gebruik jij Pinterest voor je blog en haal jij hier veel bezoekers uit? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

4 reacties

  1. Oh klinkt heel interessant! Als het ok is ga ik je een mailtje sturen want heb nog een paar vragen 😉

  2. Ik gebruik pinterest nog niet.. hoeveel maandelijkse bezoekers haal je uit jouw bereik?

    1. Hey Frank. Er komen maandelijks ongeveer 17.000 bezoekers via Pinterest op mijn blog. Pinterest is één van mijn beste bronnen. Het heeft natuurlijk wel tijd nodig om te groeien, maar ik vind het zeker de investering waard. Groetjes, Vanessa

Reacties zijn gesloten.