Review: Clay And Glow Protecting Face Sunscreen SPF30

Geplaatst door

De Clay And Glow Protecting Face Sunscreen SPF30 is een product dat ik de laatste weken veelvuldig gebruik. Een beschermende zonnebrandcrème is natuurlijk geen overbodige luxe in de zomer. Bovendien beschermt de Clay And Glow zonnebrandcrème ook tegen blauw licht van (beeld)schermen. Het is een multifunctioneel product dat ik graag wil delen met jullie. In deze review kan je meer lezen over de zonnebrandcrème, hoe je hem gebruikt en wat ik ervan vind. Lees mee!

clay and glow protecting face sunscreen

Beschrijving Clay And Glow Protecting Face Sunscreen SPF30

Protect what you love! Met de gloednieuwe Protecting Gezicht Hydraterende Zonnebrand crème SPF30 ben je niet alleen beschermt tegen UVA- en UVB-straling maar ook tegen blauw licht van (beeld)schermen. Dat maakt dit gloednieuwe product onmisbaar in jouw dagelijkse skincare routine. Zowel in de zomer, als in de winter! Good to know: de zonnebrand is geheel waterafstotend, waardoor je ‘m gerust kunt gebruiken tijdens het zwemmen! Tot slot is de Protecting Face Sunscreen SPF 30 natuurlijk weer dierproefvrij en vegan (PETA approved).”

Ingrediëntenlijst

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Octocrylene, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Triazone, Microcrystalline Cellulose, Phenoxyethanol, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Diethylhexyl Butamido Triazone, Sodium Stearoyl Glutamate, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Parfum (ALLERGEN FREE), Carnosine, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Cellulose Gum, Tocopherol (VITAMIN E), Sodium Chloride, Ethylhexylglycerin, Piroctone Olamine, Tetrasodium Iminodisuccinate, Sodium Hydroxide.

clay and glow zonnebrandcrème

Hoe te gebruiken?

De Protecting Face Sunscreen SPF30 moet worden aangebracht als laatste stap van je huidverzorgingsroutine (eventueel na je dagcrème) voor bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon en blauw licht. De SPF30 is geschikt voor dagelijks gebruik, alsook voor alle huidtypes.

Schud goed voor gebruik. Breng een royale laag aan op je gezicht voordat je het blootstelt aan de zon of een digitaal scherm. Laat de zonnebrandcrème goed intrekken voordat je je make-up aanbrengt. Breng de crème regelmatig opnieuw aan. Vooral bij transpiratie, na het zwemmen en na het afdrogen.

clay and glow SPF30

Mijn ervaring

Ik vind de Clay And Glow Protecting Face Sunscreen SPF30 een geweldig product. Veel dagcrèmes die ik al heb gebruikt, bevatten geen SPF terwijl dit wel echt nodig is in de zomer. Daarom vind ik het ontzettend fijn dat Clay And Glow aan aparte SPF heeft uitgebracht. Deze zonnebrandcrème is overigens heel voedend waardoor ik hem gewoon als dagcrème gebruik. Hij hydrateert en verzorgt mijn huid én hij beschermt mijn huid tegen de zon. Van een multifunctioneel product gesproken!

Zoals je op de foto’s kunt zien, is de zonnebrandcrème voor je gezicht heel dun, precies zoals het moet zijn. Het uitsmeren gaat heel vlot en de crème laat geen witte waas of vettige laag achter op mijn gezicht. De crème heeft een lekkere, tropische geur waardoor ik meteen in vakantiestemming kom. Echter is deze geur subtiel aanwezig waardoor hij zeker niet stoort. 

De zonnebrandcrème is waterafstotend waardoor je hem kunt gebruiken tijdens het zwemmen, maar daar heb ik geen ervaring mee. Daarnaast beschermt de crème je huid ook tegen het blauwe licht dat uit (beeld)schermen komt. Denk aan smartphones, tablets en laptops. Blauw licht kan leiden tot een snellere huidveroudering en pigmentatie. Met deze SPF voorkom je dat je huid sneller veroudert en verminder je toekomstige pigmentatieproblemen. Tot op heden heb ik hier nog niets van gemerkt, maar dat effect zal pas op langere termijn zichtbaar zijn. Ik vind het in ieder geval mooi meegenomen!

Tenslotte word ik – net als bij de andere Clay And Glow producten – heel blij van de mooie, roze verpakking. Ik vind het flesje met pompje ook erg handig om de crème aan te brengen. Door het handige formaat kan ik het flesje makkelijk meenemen in mijn tas voor onderweg. 

De Clay And Glow Protecting Face Sunscreen SPF30 kost € 29,95 (50 ml) en is te koop in de Clay And Glow webshop en bij ICI Paris XL. 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Review: Clay And Glow Cooling Eye Cream

Review: Clay And Glow Hydrating Moisturizer