Zelf sigaretten maken: de voor- en nadelen

Geplaatst door

Zelf sigaretten maken – Als je geld wilt besparen, kan je natuurlijk het beste stoppen met roken. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar het is ook veel beter voor je gezondheid. Wil je toch blijven roken of kan je niet zonder? Dan kan je zelf sigaretten maken. Het enige wat je nodig hebt is tabak, lege sigarettenhulzen, een sigarettenmachine en een tafel om hiermee aan de slag te gaan. Twijfel je of zelf sigaretten maken iets voor jou is? Dan ben je hier op de juiste plek want ik zet de voor- en nadelen op een rijtje. Bovendien vertel ik wat de beste sigarettenmaker van dit moment is. 

zelf sigaretten maken

De voordelen van zelf sigaretten maken

1. Je bespaart geld

Is zelf sigaretten maken goedkoper? Ja, je kunt hier veel geld mee besparen. Afhankelijk van hoeveel sigaretten je rookt, kan dit oplopen tot wel honderden euro’s per jaar. Het gaat dus om een flink bedrag en met die besparing kan je bijvoorbeeld een paar keer lekker op restaurant gaan of een mooie reis maken. Of gewoon beter leven, want vandaag de dag is het leven ontzettend duur. Alle beetjes helpen om geld te besparen en zelf sigaretten maken hoort daar absoluut bij.

2. Je behoudt je favoriete merk

Je hoeft heus niet over te stappen naar een ander of minder goed merk. Je kunt gewoon je favoriete merk tabak blijven gebruiken waardoor de smaak hetzelfde blijft. Als je bijvoorbeeld altijd pakjes sigaretten van het merk Lucky Strike rookt, dan kan je gewoon een pot Lucky Strike tabak kopen. 

3. Je kiest zelf de hoeveelheid tabak

Een derde voordeel is dat je zelf kunt kiezen hoeveel tabak je in de sigaretten doet. Dit bepaalt grotendeels hoe sterk de sigaret zal zijn als je ze oprookt. Als je zin hebt in een wat sterkere sigaret, dan kan je minder tabak gebruiken. Ook het omgekeerde is mogelijk: als je graag een minder sterke sigaret wilt die langer brandt, dan rol je de sigaret wat strakker. 

4. Het is een ontspannende bezigheid

Er zijn ook mensen die aangeven dat zelf sigaretten maken een ontspannende bezigheid is en dat ze hierdoor meer genieten van hun zelfgemaakte sigaret. Echter kruipt hier natuurlijk wel wat tijd en moeite in, en dat brengt ons naar de nadelen van zelf sigaretten maken.

is zelf sigaretten maken goedkoper

De nadelen van zelf sigaretten maken

1. Er kruipt tijd en moeite in

Normaal gezien ga je gewoon naar de winkel om een pakje kant-en-klare sigaretten te kopen, maar nu moet je even aan het werk voordat je de sigaretten kunt oproken. Je moet er dus tijd voor uittrekken en zelf moeite voor doen. 

2. Je moet het leren 

De eerste paar zelfgemaakte sigaretten zullen wellicht niet geweldig zijn, maar oefening baart kunst. Het zal even duren vooraleer je de ideale sigaret uit de machine krijgt maar eens je ermee weg bent, verleer je het niet meer. 

3. Het zorgt voor rommel

Aangezien je met tabak en andere losse items aan de slag gaat, kan er tijdens het werken met een sigarettenmaker wat rommel ontstaan. Deze moet je natuurlijk iedere keer opruimen. Een handige tip is om sigaretten te maken op een oude krant zodat je deze na het rollen in één keer weg kunt gooien, samen met de andere rommel. 

4. Je moet een sigarettenmaker kopen

Een laatste nadeel is dat je een sigarettenmaker moet kopen om aan de slag te kunnen gaan. Echter heb je deze kosten al binnen een paar weken terugverdiend. De aankoop van een sigarettenmachine komt je sowieso goedkoper uit dan telkens kant-en-klare sigaretten te kopen.

wat is de beste sigaretten maker

Wat is de beste sigarettenmaker? 

De Powermatic 3+ is de beste sigarettenmachine van dit moment. Deze semi-automatische sigarettenmachine bevat een ruim tabaksreservoir waardoor zelf sigaretten maken nog makkelijker wordt. Het enige wat je moet doen is de lege huls plaatsen en op start drukken. Binnen enkele seconden heb je een goed gevulde sigaret. Je kunt deze sigarettenmaker kopen via Sigarettenmakershop.nl. Hier kan je overigens ook lege hulzen kopen om mee aan de slag te gaan.

powermatic 3+

Veel liefs,
Vanessa xxx