Dit zijn de allermooiste modetrends voor de lente en de zomer!

Geplaatst door

Modetrends voor de lente en zomer – Ben je ook zo lekker aan het genieten van de fijne lentezon? “Opeens” staan de bomen in frisgroen blad en schieten er overal bloemen uit de grond. De lentekriebels zorgen voor meer energie en zin in nieuwe dingen! De lente is daardoor een hele goede tijd om oude lasten los te laten en er even bij stil te staan waar we ons op willen oriënteren en waar we écht blij van worden. Tijd dus om ook je kledingkast eens kritisch te bekijken en kledingstukken die je niet meer draagt uit te sorteren. Inspiratie nodig voor je nieuwe frisse look? In dit artikel vind je de allermooiste modetrends die je niet mag missen!

modetrends lente zomer 2022

Modetrends: Blouses

Wat meteen opvalt aan de mode en de trends voor dit jaar, is dat er veel verschillende stijlen zijn. Oversized, stijlvol, strak of kort, opposits attract! Het devies is in ieder geval lekker gewaagd en een tikkeltje sexy met veel kleur, printjes, leer en glitters.

Ben je op zoek naar een nieuwe leuke blouse, dan kun je bijvoorbeeld kiezen uit:

– Overhemdblouses. Oversized en in vrolijke modekleurtjes zoals pink, oranje, lila of zachtgeel. Heel mooi boven een short en sportieve schoenen. Durf jij het aan? Dit jaar worden de overhemdblouses ook met de bovenste knoopjes los gedragen, zodat je er een mooi hemdje of bikini-top onder vandaan ziet komen.

– Super korte blouses. Buikvrij en voor een spannend contrast tot het bovenste knoopje dichtgeknoopt. De mouwen kun je opstropen voor een meer casual look. Combineer zo`n bloesje leuk met een mooie wijde pantalon of flaired broek.

– Vrouwelijke blouses. Ook ruches en pofmouwtjes zijn deze lente en zomer weer helemaal terug voor een supervrouwelijke en stijlvolle look! Door de nadruk op de schouders te leggen, lijkt ons middel slanker en ontstaat een mooi zandloper figuur. Leuk op een kokerrok met sneakers. Vrouwelijk en toch sportief!

Rokken

De minirok maakt dit seizoen een ware comeback en kort, korter, kortst is hierbij het credo. En ook hier geldt, dat tegenpolen zich aantrekken. Is je rok kort en strak, ga dan juist voor een oversized top, blouse of blazer. Bij zowel de korte, als ook de lange rokken zien we varianten met plooitjes en splitten voor een “preppy” look. Combineer een korte plooirok bijvoorbeeld eens met een grote wollen spencer en witte cowboylaarzen. De lange variant doet het ook erg leuk met een cool T-shirt en sportschoenen.

mode lente 2022

Jurken

Ook bij jurken zien we dit jaar veel korte modellen. Heel leuk zijn bijvoorbeeld overslag jurkjes, babydoll-jurkjes of xxl oversized blouses. En van de fleurige printjes, bloemetjes en felle modekleuren voor deze lente en zomer krijg je meteen een goed humeur. Langere modellen staan heel vrouwelijk en sexy, door ze met een heupriem of korset met koortjes te combineren. Houd je van een meer sportieve look? Ga dan voor een polo- of jerseyjurk. Experimenteer met je schoeisel door eens bij een korte variant stoere cowboylaarzen te dragen. Een lange jurk krijgt meteen een jeugdige uitstraling door een paar witte sneakers.

Broeken

– Lange broeken

Lekker doorademen! De skinny broekjes maken plaats voor ruimvallende broeken. Geen knellende buik en benen meer, maar vrij en fladderend door de dag met pantalons van soepel vallende stoffen en jeans met hoge taille, wijde pijpen en splitjes. Lichte kleuren en wit zijn bij jeans helemaal in. Ook jeans met leuke opdruk zie je veel terug. Voel je ook mooi en vrouwelijk in een flaired broek met een leuk dessin, streepjes of bloemetjes. Ze zijn te koop in fijne stoffen als fluweel en stretch en maken een super figuur!

– Korte broeken

Met korte broeken kun je je heerlijk uitleven deze lente en zomer. Er zijn zoveel leuke varianten dat je er gerust een paar verschillende kan aanschaffen om naar hartenlust te combineren en experimenteren. Draag bijvoorbeeld een stoer jeans short met rafels en combineer deze met een top en blazer. Short in jeansstof zien we ook veel in felle kleurtjes met een T-shirt of top in colorblocking-stijl. Dus een kleur die je er eigenlijk niet direct bij zou zoeken maar die daardoor juist geweldig staat. En ga ook voor zo`n ruimvallend short in panterprint, met ruches of in gewaagd leer. Met een ruimvallend T-shirt en een blazer zien deze short er super chic en vrouwelijk uit.

mode zomer 2022

Gooi dus je deur open, wandel de zon in en maak een frisse nieuwe (kleding)start! De inspirerende en kleurrijke trends voor de lente en zomer zorgen daarbij gegarandeerd voor een goed humeur.

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Wat een ontzettend leuke trends, kijk uit naar de kokerrok. Vorlde ik me al eeder gied jn dus leuk dat het weer kan 🙂

  2. Wat een ontzettend leuke trends, kijk uit naar de kokerrok. Vorlde ik me al eeder goed in dus leuk dat het weer kan 🙂

Reacties zijn gesloten.