Hoe kan je jouw huis beveiligen tegen inbraak?

Geplaatst door

Huis beveiligen tegen inbraak – Het is een echte nachtmerrie: thuiskomen van vakantie en zien dat je hele huis is leeggeroofd. Of ‘s ochtends wakker worden en erachter komen dat al je dure spullen zijn gestolen. Je gaat er natuurlijk vanuit dat het jou niet overkomt. Toch vinden er jaarlijks duizenden inbraken plaats in België. Gelukkig kan jij voorkomen dat er bij jou niet wordt ingebroken, mits je de nodige maatregelen neemt. Hoe kan je jouw huis beveiligen tegen inbraak? Wat schrikt dieven af? Je leest het hieronder!

huis beveiligen tegen inbraak

Hoe kan je jouw huis beveiligen tegen inbraak?

1. Goede sloten op deuren en ramen

Je kunt je huis nog zo goed beveiligen met camera’s en alarmsystemen. Als inbrekers makkelijk binnen kunnen komen langs deuren en ramen, dan heb je daar niets aan. Daarom is het ontzettend belangrijk om goede sloten op je deuren en ramen te hebben. Je kunt online sloten kopen, maar dan heb je geen garantie dat deze de juiste keurmerken hebben. Je verwacht het misschien niet, maar veel sloten zijn heel makkelijk open te maken. Je maakt dan ook het beste gebruik van een goede slotenmaker zoals Slotenmaker Lucas. Dankzij zijn jarenlange ervaring is hij de perfecte professional om je verder te helpen.

Wat als er toch werd ingebroken? Stel dat je ’s nachts thuiskomt van vakantie en merkt dat er is ingebroken, dan wil je natuurlijk graag zo snel mogelijk het slot laten herstellen. Ook dan staat slotenmaker Lucas klaar voor jou! Hij komt ’s nachts zo snel mogelijk je slot vervangen zodat je opnieuw veilig kan genieten van je nachtrust. 

slotenmaker lucas

2. Zichtbare camera’s

Heeft je woning een voor- of achtertuin? Of beide? Dan is het een goed idee om daar een beveiligingscamera op te hangen. IP-camera’s zijn de beste keuze omdat je daar eenvoudig toegang toe hebt via je smartphone of laptop. Wellicht ben je geneigd om de camera’s te verbergen, maar dat is juist niet zo verstandig. Je hangt de camera’s het beste in het volle zicht zodat deze inbrekers afschrikken. Het doel van de camera’s is dus niet zozeer het betrappen van een inbreker, maar vooral het voorkomen van inbraken.

Let op: je mag alleen beelden maken van je eigen terrein, dus niet van de straat of de inkom van je appartement. Een belangrijk punt om rekening mee te houden als je camera’s gaat plaatsen.

3. Buitenverlichting

Wat kan je doen om inbraak te voorkomen? Buitenverlichting speelt absoluut een belangrijke rol bij inbraakpreventie. Vooral buitenverlichting met een bewegingssensor schrikt dieven af. Bovendien kan een aanflitsende lamp de aandacht trekken van buren. Inbrekers werken niet graag in een omgeving met veel licht want zo worden ze sneller betrapt. Hierdoor zullen ze eerder kiezen voor onverlichte huizen. De combinatie van buitenverlichting én camera’s is zeer effectief, want hierdoor vergroot je de kans dat inbrekers jouw woning overslaan.

wat schrikt dieven af

4. Alarmsystemen bij deuren en ramen

Alarmsystemen vind je tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Misschien ben je geneigd om voor een duur alarmsysteem te gaan met alles erop en eraan. Echter is dit niet per se nodig wanneer je over een gewone woning beschikt. De meeste alarmsystemen maken bij de deuren en ramen gebruik van laserstralen. Als er een laserstraal wordt verbroken, krijgt het systeem een seintje. Je hebt dan een bepaalde tijd om de code van je alarm in te toetsen. Wanneer dit niet tijdig gebeurt, dan gaat het alarm af. Bij de luxere alarmsystemen wordt ook meteen een melding naar de politie gestuurd.

5. Een kluis

Tenslotte kan je een kluis gebruiken om je kostbare spullen in te bewaren. Een kluis lijkt misschien ouderwets, maar het is de ideale plek voor contant geld, belangrijke documenten en sieraden. Daarnaast kan je er dure apparaten zoals laptops of tablets in bewaren. De kluis moet wel aan de muur of vloer bevestigd zijn, want anders kan de inbreker deze gewoon meenemen en dat is uiteraard niet de bedoeling. Een bijkomend voordeel van een kluis is dat je deze kunt aanmelden bij je inboedelverzekering. Mocht een inbreker alsnog de kans krijgen om je kostbare items te stelen, dan is de waarde verzekerd en krijg je je geld terug.

kluis openen

Je leest het: een goede beveiliging van je huis bestaat grotendeels uit preventie. Door je woning zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor inbrekers, zullen ze hun heil ergens anders gaan zoeken. Als je bovenstaande tips toepast, kan je veel inbraken voorkomen. 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Wij hebben onlangs ook een alarm gezet omdat we op internet lazen dat er zoveel inbraken in de buurt waren de laatste tijd en ik voelde mij ’s nacht niet meer veilig in mijn eigen huis.

Reacties zijn gesloten.