Hoe kies ik de beste capsulekoffie?

Geplaatst door

Help, ik ben even het noorden kwijt! Ik wil een nieuwe koffiemachine, eentje helemaal voor mij alleen. Ik ben thuis de enige koffiedrinker en steeds een hele kan zetten, is niet altijd nodig. Ook mag het soms wel wat sneller gaan. ’s Ochtends heb ik bijvoorbeeld echt zo snel mogelijk een kopje troost nodig! Daarom ging ik op zoek naar een single serving machine. Ik vond al snel enkele topkandidaten en ging meteen aan het vergelijken. Benieuwd?

hoe kies ik de beste capsulekoffie

Dit artikel is aangeleverd. 

Knappe capsules

Alleen al voor de knappe Italiaanse naam, zou ik kiezen voor de Dolce Gusto capsules. Die naam klinkt alsof ik een koffie bestel op een terrasje in Milaan! De machine die deze capsules tot een kopje heerlijk koffie omtovert, vind ik ook prachtig. Deze zou zeker niet misstaan in elk interieur!

De keuze in koffies is enorm. Van latte tot espresso tot koffie met een chocoladesmaakje. Echt alles kan. En ik leerde ook dat je met deze machine in een handomdraai een deugddoende thee of heerlijke cappuccino in je mok tovert. Je hoeft ook niet bij capsules van het merk zelf te blijven, er zijn voldoende alternatieven en ook pakketten met verschillende smaakjes door elkaar. Zo kan je uitgebreid proeven en uiteindelijk beslissen welke koffies je favoriet zijn.

Pittige pads

Er zijn heel wat koffiemachines op de markt, maar dé klassieker is toch nog steeds die van Nespresso. Deze koffiemachines hebben een mooie, moderne look en passen perfect in elke keuken. Ze komen in zoveel modellen en kleuren dat ik nauwelijks kan kiezen welke ik in mijn keuken wil.

wat is beter dolce gusto of senseo

Een ander merk waar ik grote fan van ben, is Senseo. Het assortiment mogelijke pads van Senseo is dan ook om van achterover te vallen. Of ik nu een cappuccino wil na het eten of een pittige espresso bij het ontbijt: het kan allemaal! Ook thee en zelfs chocolademelk zijn een optie! Heel tof bij Senseo vind ik dat je ook een dubbele koffie kan zetten. Soms heb ik nu eenmaal nood aan een dubbele portie. Of is het gewoonweg handig als vriendinnen koffie komen drinken.

En het besluit?

Nu moet ik je keihard teleurstellen: ik weet het nog steeds niet! Na het lezen van heel wat reviews, ben ik zeker overtuigd van het nut van zo’n single serving machine. Ik heb ’s morgens sneller mijn kopje gevuld en ik hoef niet meer af en toe een halve afgekoelde kan koffie weg te gieten. Dat er ook chocolademelk en thee uit zo’n machine kan getoverd worden, vonden de niet-koffiedrinkers hier dan weer een grote troef. Bovendien zijn de Senseo pads en Dolce Gusto capsules recycleerbaar als je ze afgeeft in een recyclagepunt. Aiai, ik ga hier nog heel wat slapeloze nachtjes over hebben. Of moet ik het toch gewoon met een geblinddoekte smaaktest doen?

Wat is jouw favoriet? 

Veel liefs,
Vanessa xxx