Hoe creëer je jouw perfecte home office?

Geplaatst door

Sinds corona is telewerk het nieuwe normaal. En dat maakt ons leven in veel gevallen een stuk makkelijker. Geen tijdverlies meer door het pendelen en je kan al snel eens tussendoor een huishoudelijke taak of boodschap doen. Toch is het ook belangrijk om je werk en privé voldoende gescheiden te houden, of je kan de zorgen en de stress niet meer loslaten. Installeer daarom jouw perfecte home office!

home office

Aparte ruimte

Akkoord, niks leuker dan gezellig in de woonkamer werken. Helaas is dat niet optimaal voor je concentratie en je productiviteit. Daarom is het aangeraden om een aparte ruimte in te richten als kantoor. Niks is immers vervelender dan een huisgenoot die je te pas en te onpas komt storen. En, als je dan wel in de living bent, is het voor een leuke pauze en kan je volledig ontspannen.

Lichtinval

Eerst en vooral is het belangrijk dat er voldoende natuurlijk licht binnenvalt. Daglicht is goed voor je gemoedstoestand: het zonnetje op je snoetje tovert onmiddellijk een glimlach op je gezicht. Vergeet niet dat je ongelooflijk veel tijd doorbrengt op je werkplek, dus dan maar beter goedgezind. Let wel op dat je je bureau goed plaatst zodat er geen rechtstreeks zonlicht op je computerscherm valt, want dat is erg storend om te werken. Een binnenzonwering kan uiteraard helpen om de zon tegen te houden als die begint te hinderen.

Ook stalen binnendeuren op maat creëren meer lichtinval in huis. 

Decoratie

Je brengt heel veel tijd door in je home office, dus maak het daar extra gezellig. Hang wat mooie foto’s op, kies voor mooie verlichting, eventueel een paar kaarsjes… Zorg er wel voor dat het niet té druk wordt. Je bureau zelf houd je bijvoorbeeld best zo proper mogelijk zonder veel extra’s. Anders zorgt dat voor extra afleiding en komt dat je werk niet ten goede.

Rust

Hoe gezellig decoratie ook kan zijn, de ideale werkplek is een oase van rust, houd dat in je achterhoofd. Je moet je helemaal thuis voelen én je optimaal kunnen concentreren. Groene elementen helpen je om die rust te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een mooie kamerplant of aan een groene jaloezie. Of als je echt durft, kan je misschien zelfs een muur in het groen schilderen. Ga in dat geval voor een donkere tint, want dat maakt de kamer ineens ook een stuk gezelliger. Nog een allerlaatste tip: vergeet ook niet om af en toe toch nog eens naar kantoor te gaan. Een leuke babbel met je collega’s kan ook wonderen doen voor je motivatie.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. ik heb een aparte bureau en ik zit daar bijna nooit. Ik zit gewoon liever in de living te werken aangezien er toch niemand thuis is wanneer ik aan het werk ben

Reacties zijn gesloten.