Parasol kopen? Hier moet je op letten

Geplaatst door

Vraag jij jezelf ook weleens af: welke parasol moet ik kopen? Een parasol zorgt tijdens zonnige dagen voor een heerlijk schaduwplekje in de tuin. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten parasols verkrijgbaar waardoor je het misschien moeilijk vindt om een keuze te maken. Daarom deel ik hieronder een aantal tips waar je moet op letten bij het kopen van een nieuwe parasol. Zo wordt het voor jou alvast een stukje makkelijker om straks een keuze te maken!

Palestro-naturel

1. Een staande parasol of een zweefparasol

Allereerst moet je nadenken welk type parasol je wilt: een staande parasol of een zweefparasol. Een staande parasol is kleiner, gemakkelijker op te bergen en budgetvriendelijker. Deze parasol staat meestal in het midden van je tuinset, maar je kunt hem bijvoorbeeld ook aan de zijkant van een tafel zetten zodat iedereen van de schaduw kan genieten. Een nadeel is dat je deze parasol telkens moet verplaatsen, afhankelijk van waar de zon staat. Alleen zo zal je de hele dag van de schaduw kunnen genieten.

Een zweefparasol, zoals de prachtige Solero Palestro, heeft een kantel- en tiltfunctie waardoor je hem zowel naar achter als naar links en rechts kunt draaien. Zweefparasols kunnen 360° rond hun eigen as draaien. Hierdoor kan je de hele dag van schaduw genieten. Waar de zon ook staat, je kunt de parasol gemakkelijk draaien zodat je altijd schaduw hebt. Zweefparasols worden dikwijls gebruikt over een tafel of loungeset.

solero palestro

2. Het doek

Bij de aankoop van een parasol is het ook belangrijk om naar het doek te kijken. Je kunt natuurlijk kiezen voor verschillende kleuren en prints, maar kijk ook zeker naar hoe sterk het doek UV straling filtert. Dit is niet altijd 100% goed, terwijl het één van de belangrijkste redenen is waarom je een parasol koopt.

Daarnaast zou je voor een parasol kunnen kiezen die weersbestendig is. Deze hoef je dan niet toe te klappen bij iedere regenbui. Parasols met een waterafstotende coating zijn ideaal tijdens een zomerse regenbui want dan zit je lekker droog. In de herfst en winter doe je er wel goed aan om je parasol binnen te zetten, bijvoorbeeld in je tuinhuis.

palestro solero

3. De parasolvoet

Tenslotte wil je natuurlijk dat je parasol stevig blijft staan en niet bij het kleinste windje omver waait. Daarom is een parasolvoet heel belangrijk en ook hier heb je de keuze uit verschillende opties. Zo kan je kiezen voor een voet die je kunt openen en vullen met water of zand. Echter worden deze voeten niet zwaarder dan veertig kilo waardoor ze niet geschikt zijn voor grotere parasols.

Een betonnen of granieten parasolvoet ziet er mooi en stijlvol uit. Deze heeft een natuurlijke uitstraling maar is dikwijls erg zwaar. Deze voet is ideaal voor grotere parasols omdat hij door het hoge gewicht op een vaste plek blijft staan. Een nadeel is dat je hem door z’n gewicht minder makkelijk kunt verplaatsen. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen door een voet met wielen aan te schaffen. De remmen op de wielen zorgen ervoor dat de parasol niet wordt weggeblazen door de wind. Zo kan jij zorgeloos genieten onder je parasol!

Veel liefs,
Vanessa xxx