Swopster: een duurzame fashion community

Geplaatst door

We kennen het allemaal wel, een kast vol kleren en we dragen maar de helft. Toch zijn we altijd maar in strijd met wat we er dan mee willen doen. De Rotterdamse onderneming Swopster heeft vandaag spannend nieuws naar buiten gebracht wat ons hier wellicht mee zou kunnen helpen. Het bedrijf heeft namelijk een app gelanceerd en niet zomaar eentje. Dit is een app waar gebruikers kleding die niet meer gedragen wordt kunnen verkopen, maar met een vernieuwd aspect en dat is dat men hier ook kleding kan ruilen.

Swopster komt met deze app, omdat zij duurzaam shoppen willen stimuleren en hier een toegankelijke community voor willen opzetten. Dat draagt niet alleen bij aan het milieu en de portemonnee, maar ook aan het gevoel van samenhorigheid.

swopster

Swopster

Swopster is een online kledingplatform welke in 2015 is opgericht door Jilly Djodikromo. De jonge onderneemster kwam met het idee een platform op te zetten die duurzaam shoppen stimuleert. De naam van het bedrijf ontleent zich aan het feit dat je via Swopster niet alleen je oude kleding kan verkopen, maar deze ook kan ruilen, oftewel “swoppen”. Wat Swopster zo anders maakt van de concurrent is dat het bedrijf zich niet alleen focust op het zijn van een verkoopplatform, maar ook op het creëren van een omgeving waar hergebruik wordt gestimuleerd. Dit door de verschillende mogelijkheden tot kleding uitwisseling en de duurzame community waar dit in gebeurt.

Community

Swopster zou ook wel omschreven kunnen worden als een soort marktplaats meets social media. Het is namelijk zo dat de gebruikers een eigen profiel kunnen aanmaken waar hun items te vinden zijn. Dit profiel kan volledig naar eigen stijl worden opgezet, gebruikers kunnen elkaar volgen en er is ook een chatfunctie. Gebruikers krijgen zo de kans op interactie, wat uiteindelijk de community vormt. Kleding verkopen via een app of online service zijn de meeste mensen al wel bekend mee en dat gaat de gebruikers vaak snel af. Echter het ruilen is wat Swopster zo uniek maakt en mede daardoor het community gevoel onder de gebruikers versterkt.

De app

De app is gratis te downloaden via Google Play en de App Store. Op www.swopster.nl is er meer informatie te vinden over Swopster. Voor vragen kan je terecht bij [email protected].

Persbericht

Veel liefs,
Vanessa xxx