Klaar voor een lenteschoonmaak in je kleerkast?

Geplaatst door

De lente gaat bijna beginnen, tijd voor een lenteschoonmaak! Veel mensen vinden het prettig om hun huis een uitgebreide poetsbeurt te geven. Maar wist je dat je ook een lenteschoonmaak in je kleerkast kunt doen? Na de koude wintermaanden kan jouw kleerkast waarschijnlijk wel een flinke schoonmaakbeurt gebruiken. Deze kledingstukken mag je sowieso weggooien, aan een vriendin geven of naar het goede doel brengen!

lenteschoonmaak in je kleerkast

Lenteschoonmaak in je kleerkast: deze items mogen weg

1. Kleren die te groot of te klein zijn

We hopen allemaal dat we op een dag weer in die mooie jeans van tien jaar geleden passen, maar is dat wel realistisch? Als je te kleine of te grote kledingstukken in je kast hebt, stel jezelf dan de vraag of je ze kan laten aanpassen en doe ze weg als dat niet het geval is. Voordat je het weet, hangt je kleerkast vol met kleren die je eigenlijk niet draagt en dat is natuurlijk zonde. 

2. Dat ene T-shirt dat je in vijf verschillende kleuren hebt

Je kent het waarschijnlijk wel: wanneer je eindelijk dat perfecte T-shirt hebt gevonden, wil je deze het liefst aanschaffen in verschillende kleuren. Maar als je heel eerlijk bent, is er wellicht maar eentje die je regelmatig draagt. De andere T-shirts liggen grotendeels in je kast dus dan kan je er net zo goed iemand anders een plezier mee doen.

3. Versleten ondergoed en sokken

Hoe lang is het geleden dat je je ondergoed en sokken hebt opgeruimd? De kans is groot dat er versleten beha’s en slips in je lade liggen die je eigenlijk al lang weg had moeten gooien. Ga ook eens grondig door je sokken. Sokken met gaten of enkelsokken die zijn uitgerekt, kan je meteen in de vuilnisbak gooien. Dit is overigens de ideale gelegenheid om alle enkele sokken bij elkaar te zoeken. Zo hoef je je daar ook niet meer aan te ergeren. 

4. Kleding die je de voorbije zes maanden niet hebt gedragen

De kans is groot dat er kledingstukken in je kast hangen die je nauwelijks tot niet draagt. Dit kan bijvoorbeeld een blouse zijn die je vorig jaar met korting hebt gescoord en die je nog nooit hebt gedragen. Of dat ene paar schoenen die je in een opwelling hebt gekocht en die achteraf toch niet helemaal jouw ding zijn. Deze items nemen alleen maar onnodig ruimte in je kleerkast dus dan kan je ze beter weggeven.

5. Kapotte kleren 

Misschien ligt er al een tijdje een blouse met een kapotte naad klaar om te laten repareren en komt het er niet van. Als de blouse er al maanden ligt, is de kans klein dat je er nog aan gehecht bent. In dat geval kan je het kledingstuk beter weggooien. Of misschien hangt er een lange vest in je kast met een klein gaatje in en neem je je telkens voor om het alsnog te dragen, wat je uiteindelijk niet doet. Laat dit gaatje dan repareren of doe de vest weg. 

Met deze tips ben jij klaar voor een lenteschoonmaak in je kleerkast. Uiteraard hoef je niet alle kledingstukken in de vuilnisbak te gooien. Kleding die nog in goede staat is, kan je aan een vriendin geven of naar het goede doel brengen. Zo geef je jouw kleding een tweede leven én creëer je meer ruimte in je kleerkast voor (nieuwe) items die je wél graag draagt!

Lees ook: 5 Tips voor een geslaagde lenteschoonmaak

Eén reactie

  1. Heb onlangs eens een grote schoonmaak in mijn kast gehouden en het waren vooral kleren die ik amper draagde of te klein waren die ik weg gedaan heb

Reacties zijn gesloten.