Maak kennis met de solid skincare bars van Ethique

Geplaatst door

Het regeneratieve Ethique heeft een enorm assortiment aan plasticvrije beauty bars. Het merk biedt geweldige alternatieven voor traditionele, vloeibare beautyproducten in plastic verpakkingen. Naast de welbekende shampoos, conditioners en bodywash bars, heeft Ethique ook huidverzorgingsproducten van hoge kwaliteit in het assortiment. Zeg dit jaar gedag tegen de plastic fles en vloeibare verzorgingsproducten en maak kennis met de solid skincare bars van Ethique!

ethique bars

Ethique’s solid bars: wat zijn de voordelen?

Solide huidverzorging heeft veel voordelen: plasticvrije verpakkingen, geconcentreerde formules, gemakkelijk in gebruik en super handig om mee te nemen op reis. De bars hebben ook grote voordelen voor de planeet. Door een solide gezichts- of huidverzorgings bar te kopen bespaar je drie plastic flessen en 2,7 liter water. Dit vermindert de CO2-uitstoot van het product. Daarnaast zijn, zoals we gewend zijn van Ethique, alle producten vegan en cruelty-free gecertificeerd. Ook bevatten alle bars biologisch afbreekbare ingrediënten en zijn ze palmolievrij.

Hoe zit het met de hygiëne?

Sommige mensen vragen zich af of solide verzorgingsproducten onhygiënisch zouden zijn. Gelukkig zocht Ethique deze kwestie uit en verzamelde het bewijs waarom deze zorgen absoluut niet nodig zijn! Bacteriën bevinden zich op ieder oppervlak op aarde, dat is een gegeven. In het kader hiervan hebben meerdere onderzoeken het volgende aangetoond over solide schuimende producten:

1. Het aantal bacteriën op bars is minuscuul in vergelijking met onze handen, zelfs als deze kort geleden gewassen zijn.

2. Zelfs al zitten er bacteriën op, schuimende bars brengen deze niet over op de volgende gebruiker. Dit is te danken aan de magie van het chemische proces, waarbij het product de bacteriecel (afhankelijk van het type) vaak zal doden door de celwand te scheuren.

Voor solide moisturizers werkt het iets anders. Aangezien moisturizers geen oppervlakte-actieve stoffen bevatten (zoals schuimende producten) en daarnaast op een andere manier worden gebruikt, wordt in Europa een zogenaamde “challenge test” uitgevoerd. Hierbij worden de Ethique bars gedurende een aantal weken ingespoten met verschillende bacteriën, waarna monsters worden genomen om te zien of zij overleven en de populatie groeit, of dat de bar zijn werk doet en de bacteriën doodt. Een product komt alleen op de markt als deze slaag voor de test!

Geen reden dus om ons zorgen te maken over de hygiëne van solide huidverzorging. Met kleine veranderingen in onze beauty routine kunnen we een groot verschil maken voor onze planeet. Daarnaast gaat een bar veel langer mee dan reguliere verzorgingsproducten in flessen. Een win-win situatie!

Hoe helpt dit onze planeet?

Ethique is een ‘regeneratief’ merk. Hun belangrijkste missie is om meer aan de planeet terug te geven dan dat zij er ooit uithalen en met trots moedigen zij andere merken aan om hetzelfde doel op te pakken.

Ethique is veganistisch, cruelty-free en palmolievrij. Alle ingrediënten zijn altijd eerlijk verhandeld en waar mogelijk direct verhandeld, om zeker te kunnen zijn van sociale duurzaamheid. Ethique is al 4 jaar op rij een Best for the World b-corporatie (en de score blijft maar stijgen). B-corps hebben als doel om niet winst voorop te stellen, maar vooral rekening te houden met maatschappelijke en duurzame betrokkenheid.

Productinformatie:

Jasmine & Ylang Ylang – Boterblok – 100g / € 12

Ethique heeft een bodylotion van wereldklasse gemaakt in de vorm van een hemels, boterachtig blok. De combinatie van cacaoboter, lecithine, babassu en kokosolie met pure etherische oliën zorgt voor een bar die heerlijk romig en eenvoudig in gebruik is. Fantastisch voor hielen, ellebogen en elk ander plekje waar een beetje TLC nodig is.

SuperStar! – Solid gezichtsreiniger en make-up remover – 70 g / € 15

SuperStar! Er is echt geen andere naam voor deze geweldige reinigende balsem in bar vorm. Superstar! is een veelzijdige wonder bar, die een gezichtsreiniger, crème en make-up remover in één is. Ontwikkeld voor alle huidtypen, maar vooral voor de droge huid. Superstar! houdt je gezicht zacht zonder glimmend of vettig te zijn. Etherische olie van zoete sinaasappel helpt olie en vet af te breken en laat je heerlijk zoet ruiken.

Bliss Bar – Solid gezichtsreiniger – 110g / € 15

Bliss Bar is een milde, romige gezichtsreiniger gemaakt voor normale tot droge huidtypes. Gemaakt van romige kokosboter, plantaardige glycerine en klei. Verwijdert make-up en reinigt zacht zonder agressief te zijn voor zelfs de meest gevoelige huid.

The Perfector – Solid gezichtscrème – 65 g – € 26

The Perfector is onze eerste solid gezichtscrème en het is heerlijk. The Perfector is een rijke, romige crème en een heerlijke oppepper voor de droge en rijpere huid. Gemaakt met kokum- en jojobaboter (beiden bekend om hun samenstelling van essentiële vetzuren) en een mix van ingrediënten die onzuiverheden helpen te verminderen.The Perfector kan als nachtcrème worden gebruikt, maar is ook s’ochtends voordat je make-up aanbrengt te gebruiken.

Gingersnap – Solid gezichtsscrub – 100 g / € 13

Gingersnap is onze romige, heerlijke en enigszins pittige exfoliator voor het gezicht. Gingersnap is per vier ovalen verpakt, die perfect zijn voor het scrubben van het gezicht. Na gebruik droog houden. Door de combinatie van o.a. bruine suiker, gember en een vleugje kaneel verwijdert deze bar voorzichtig oude huidcellen en laat je huid super schoon aanvoelen. Perfect voor alle huidtypes en een geweldige reiniger op zich – het is niet nodig om twee producten te gebruiken. 

Ethique is exclusief bij Holland & Barrett verkrijgbaar.

Persbericht

Veel liefs,
Vanessa xxx