5x Inspiratie voor een vrolijke lente tafel

Geplaatst door

We moeten nog even wachten tot het officieel lente is, maar we kunnen wel alvast inspiratie opdoen voor een vrolijke lente tafel. Met een paar kleurrijke accessoires kan je een saaie tafel makkelijk omtoveren tot een gezellige voorjaarstafel. Dit is ontzettend leuk voor een ontbijt of lunch met het gezin of een diner met je partner. Met deze tips genieten we straks extra van de momenten die we samen aan tafel beleven!

lente tafel

1. Vrolijke lente tafel: een mooi tafelkleed

Een sfeervol gedekte tafel begint met een mooi tafelkleed. Dit is immers de perfecte basis van je gedekte tafel. Laat een wit tafelkleed achterwege en kies voor vrolijke kleuren zoals geel of groen. Pasteltinten zoals lichtroze, lichtblauw en mintgroen zijn ook ideaal om de lente in huis te halen. Kies vooral een kleur waar jij vrolijk van wordt want dat is het allerbelangrijkste.

2. Voorjaarstafel: mix & match servies

Hoewel wit servies altijd mooi staat, mag je het in de lente eens over een andere boeg gooien. Schaf een paar borden aan in verschillende kleuren en formaten, en durf deze gerust te mixen met elkaar. Zet bijvoorbeeld een gele soepkom op een groot groen bord of combineer verschillende roze tinten met elkaar. Wat ook heel leuk is: een gekleurd bord op een wit bord zetten, zoals op onderstaand voorbeeld. Je kunt het zo kleurrijk maken als je zelf wilt!

voorjaarstafel

3. Verse bloemen

Het voorjaar is de ideale periode om verse bloemen in huis te halen. Tulpen, narcissen en hyacinten zijn ontzettend mooie lentebloemen waar je instant blij van wordt. Je hoeft de bloemen alleen maar op tafel te zetten en zij doen de rest! Geef toe, met zo’n kleurrijke bloemen is het toch veel fijner om aan je dag te beginnen? Als je van thuis uit werkt, is het wellicht ook leuk om een bos bloemen op je bureau te zetten. Zo kan je er de hele dag van genieten!

4. Vrolijke kaarsen

Wie denkt dat kaarsen alleen geschikt zijn voor de donkere en koude winterdagen, heeft het helemaal mis. Ook in de lente zijn kaarsen ontzettend leuk als tafeldecoratie. Vooral frisse en lichte kleuren staan heel mooi op een vrolijke lente tafel. Kies bij voorkeur een kleur die terugkomt in het tafelkleed, het servies of de bloemen. Zo creëer je een prachtig geheel! Hou je van een lekker lentegeurtje in huis? Steek dan een heerlijke geurkaars aan. Typische lentegeuren zijn fris, bloemig of fruitig. 

5. Paasdecoratie op tafel

Tenslotte valt Pasen natuurlijk ook in de lente dus dit kan je ook terug laten komen in je tafeldecoratie. Denk aan een paastak, gekleurde eitjes, gele kuikentjes en schattige lammetjes en konijntjes. Je kunt paasdecoratie online kopen, maar ook in winkels zoals Action kan je veel leuke items scoren.

paastafel

Kijk jij uit naar de lente? Welke decoratie vind jij het leukste om op de lente tafel te zetten?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Hoe haal je de lente in huis? 7 zonnige tips!

5 Tips voor een geslaagde lenteschoonmaak

Eén reactie

  1. Ik vind het echt leuk om te decoreren. Momenteel heb ik wat Valentijnsdecoratie aan. Ik vind het heerlijk om verse bloemen in huis te hebben.

Reacties zijn gesloten.