Hoe maak je een botte schaar weer scherp?

Geplaatst door

Ben je iets aan het knippen en gaat het erg moeilijk? Dan heb je waarschijnlijk een botte schaar. Dit kan erg vervelend zijn als je een cadeautje moet inpakken of als je een verpakking wilt openknippen. Je kunt natuurlijk een nieuwe schaar kopen, maar als de winkels dicht zijn en je dringend iets moet knippen is dat geen optie. Gelukkig zijn er een paar simpele en goedkope trucjes waarmee je een botte schaar weer scherp kunt maken en deze wil ik graag delen met jullie!

hoe maak je een botte schaar weer scherp

Botte schaar weer scherp maken met aluminiumfolie

Het enige wat je nodig hebt voor dit trucje is aluminiumfolie. De kans is groot dat je hiervan wel een rolletje in huis hebt. Haal een stuk van de rol aluminiumfolie af en vouw dit een paar keer dubbel, totdat je zo’n zes à acht lagen hebt. Snijd dit vervolgens een paar keer door met je botte schaar en je zal zien dat je schaar scherper wordt. Zo gemakkelijk is het!

Schaar slijpen met schuurpapier

Heb je geen aluminiumfolie in huis of werkt dit onvoldoende? Dan kan je een stuk fijn schuurpapier gebruiken. Knip hier een paar keer in met je schaar, terwijl je de schurende kant naar beneden richt. Ook dit trucje kan helpen om je botte schaar weer scherp te maken. Zo kan je alsnog cadeautjes inpakken zonder je te ergeren.

WD-40

Tenslotte is WD-40 ook een goede oplossing om een botte schaar weer scherp te maken. Een beetje van dit product sprayen is reeds genoeg om je schaar weer vlot te laten knippen. Wist je trouwens dat je ook deze 20 dingen kunt doen met WD-40? Altijd handig om hier een bus van in huis te hebben dus! 

Veel liefs,
Vanessa xxx