Dit zijn de mooiste tuintrends 2022

Geplaatst door

Tuintrends 2022 – Door de coronacrisis zijn we ons meer dan ooit gaan realiseren dat een fijne woning ontzettend belangrijk is. Echter komen soms de muren op je af en heb je meer ruimte en daglicht nodig. Buitenruimte is heerlijk en het maakt hierbij niet uit of je in je tuin, op je balkon of (dak)terras zit. Je buitenruimte opfleuren zodat jij je er helemaal ontspannen voelt, is alvast dé tuintrend van 2022. Wat je hier precies voor nodig hebt, vertel ik je graag in dit artikel!

tuintrends 2022

1. Tuintrends 2022: een groene en rustige basis

Als we naar de basis kijken, dan zien we één kleur duidelijk terugkomen: groen! Buiten wil je natuurlijk zoveel mogelijk groen om je heen. Sterker nog: er kunnen niet genoeg bloemen en planten in je tuin of op je balkon staan. Ook voor de tuinmeubelen en accessoires is groen dé trendkleur 2022. Vooral saliegroen en de meer subtiele bruine tinten staan op de voorgrond. Wanneer je deze kleuren combineert met beige, crème en grijs, dan ben je helemaal mee met de tuintrends 2022. Dit jaar laten we de opvallende kleuren achterwege en gaan we voor een rustige basis.

2. Bohemian tuinaccessoires

Wil je toch graag wat kleur in je tuin of op je terras? Fleur je buitenruimte dan op met Bohemian accessoires. Vooral de Ibiza tuinaccessoires zijn dit jaar ontzettend hip! Denk aan gekleurde vloerkleden en kleurrijke kussens in allerlei prints. In de bohemian woonstijl mag je alle kleuren, prints en stoffen mixen. Dit creëert een vrolijke sfeer waar je meteen blij van wordt. Want geef toe, wie wil er nu geen vakantiegevoel in eigen tuin?

bohemian tuin accessoires

3. Tuin als verlengstuk van de woonkamer

Dit jaar wordt de binnenkant van woningen steeds meer verbonden met de tuin, waardoor binnen en buiten één geheel vormen. Je woning moet een vleugje groen van buiten hebben en je tuin kan je zien als een verlengstuk van de woonkamer. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een overkapping tuin.

Een overkapping biedt bescherming bij regen en wind, maar het is ook ontzettend gezellig. Met een heerlijke loungebank, zachte plaids en warme chocolademelk kom jij de koude winter wel door. En in de zomer neem je er gewoon je zonnebril en een lekkere cocktail bij. Met een overkapping kan je het hele jaar door genieten van de natuur!

4. Duurzame materialen

Tenslotte is het gebruik van duurzame materialen absoluut iets wat we in 2022 veel gaan zien. Tuinmeubelen worden steeds vaker gemaakt van hergebruikt hout. De onderstaande tuinbank is hier een mooi voorbeeld van. Is ze niet prachtig?

Daarnaast zien we veel tuinmeubelen met onderstellen van roestvrij aluminium. Dit is misschien niet het meest duurzame materiaal tijdens productie, maar het gaat wel lang mee. De voordelen van aluminium zijn dat dit materiaal niet kapot gaat en z’n kracht goed behoudt. Ook wat betreft tuinverlichting zijn duurzame lampen helemaal hot. Kijk maar eens rond in tuincentra, waar je steeds meer lampen vindt die op zonne-energie branden.

Check ook deze 6 tips voor een duurzame tuin!

tuinbank

Zo, dit zijn de tuintrends van 2022. Je kunt het bij één trend houden, maar het is ook perfect mogelijk om verschillende trends te combineren. Het is jouw privéplekje buiten, jouw plekje om tot rust te komen in deze chaotische tijd. Maak er iets moois van!

Welke tuintrend vind jij het leukste?

Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

  1. De bank vind ik prachtig!
    Verder heb ik niet zoveel met trends. De tuin moet vooral iets zijn dat bij de eigenaars past en ook bij de omgeving, de woning,…

  2. Wij moeten onze tuin nog onder handen nemen. Eerst veranderingen aan het huis en als laatste is de tuin aan de beurt. Ik heb eigenlijk geen flauw idee wat we ervan gaan maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *