Wat zijn de modekleuren voor 2022?

Geplaatst door

Ben je benieuwd naar de modekleuren voor 2022? Dan ben je hier op de juiste plek! Na de grauwe winter is het weer tijd om je kleurrijke kleding uit de kast te halen. De lente en zomer staan namelijk volop in het teken van uitbundige kleuren. Wat wordt de nieuwe voorjaarsmode? En wat wordt de zomermode 2022? Ik zet de populairste modekleuren voor 2022 op een rijtje. Kijk mee!

modekleuren voor 2022

Wat zijn de modekleuren voor 2022?

1. Roze

Vorige zomer was roze al één van de modekleuren en ook dit jaar blijft deze kleur een trend. We zien roze in allerlei varianten: van blouses tot kleedjes en van tassen tot schoenen. Kies je voor lief babyroze of ga je voor een gewaagde, knalroze outfit? Deze lente en zomer kan het allemaal!

wat wordt de zomermode 2022

2. Geel

Wat zijn de nieuwe zomerkleuren? Vorig jaar behoorde zachtgeel reeds tot de modekleuren en deze zomer wordt geel nog belangrijker in je kledingkast. Dat is niet zo vreemd, want geel geeft meteen een zomerse, vrolijke toets aan je outfit. Net als bij de vorige trend van 2022 kan je ook deze kleur in verschillende tinten dragen, van zachtgeel tot kanariegeel. 

wat zijn de nieuwe zomerkleuren 2022

3. Groen

Welke kleuren voorjaar 2022? Groen behoort absoluut tot de modekleuren voor 2022. Groen doet denken aan de natuur en straalt rust en eenvoud uit, maar tegelijk is het een opvallende kleur waar je niet naast kunt kijken. Je kunt een volledig groene outfit dragen, maar je kunt het ook bij één groen kledingstuk houden zoals een blouse of rok. Ook groene accessoires, bijvoorbeeld een groene handtas of groen sjaaltje, scoren dit jaar goede punten.

welke kleuren voorjaar 2022

4. Paars

Pastelpaars is al langer populair als het om modekleuren gaat. Paars is nog steeds een trend van 2022, maar deze lente en zomer mag vooral felpaars gezien worden. Een felpaarse maxi jurk is hier een prachtig voorbeeld van, maar ook paarse shirts en rokjes doen het dit jaar goed. Wil je graag nog een stapje verder gaan? Ga dan voor paars leer voor een extra opvallende look.

wat wordt de nieuwe voorjaarsmode

5. Beige

Hou je niet zo van kleurrijke outfits en draag je liever neutrale kleuren? Ook dan heb ik goed nieuws voor jou: beige is één van de modekleuren voor 2022! Lichte kleuren zoals beige zorgen deze lente en zomer voor een frisse touch en creëren tegelijk een warme look. Je kunt een beige kleedje dragen, maar ook een beige blouse of tas ziet er heel leuk uit.

wat is de trend van 2022

6. Wit

En als lichte kleuren zoals beige dan toch een trend van 2022 zijn, dan mag wit er ook gewoon bij. Wit licht meteen op en ziet er krachtig uit. Denk aan een wit zomerkleedje, een witte blouse of rok. Als je er ook nog witte schoenen of een witte tas bij combineert, dan ben je helemaal mee met de nieuwste mode.

wat is de nieuwste mode

Welke modekleuren voor 2022 spreken jou het meest aan?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Dit zijn de mooiste badmode trends 2022

2 reacties

  1. Groen en paars zou ik nog wel willen dragen maar aan roze ben ik echt allergisch ;-)…
    Was het al maar lente hé…

Reacties zijn gesloten.