Deze 7 dingen moet je uit je slaapkamer verbannen

Geplaatst door

Lig jij ’s nachts te woelen en te zuchten en geraak je maar niet in slaap? Je slaapkamer hoort de plek in huis te zijn waar je tot rust kunt komen, maar dat wordt lastig als deze ruimte rommelig is. Tijd om op te ruimen! Er zijn namelijk een heleboel dingen in je slaapkamer die je nachtrust kunnen verstoren, dikwijls zonder dat je dit beseft. Wanneer je deze 7 dingen uit je slaapkamer verbant, dan slaap je waarschijnlijk een stuk beter!

dingen uit slaapkamer verbannen

Deze 7 dingen moet je uit je slaapkamer verbannen

1. Beeldschermen

Wat is slecht voor het slapen gaan? Beeldschermen zijn één van die dingen. Door het kunstmatige licht maken je hersenen minder melatonine aan, de stof die je nodig hebt om in slaap te vallen. Zelfs het kleinste lichtje dat brandt wanneer je je gsm oplaadt, kan je nachtrust verstoren. Daarnaast leidt je gsm je waarschijnlijk ook af door alle apps en social media. Is het bedtijd? Leg je gsm dan ver weg van je nachtkastje. Ook de televisie, laptop en tablet bewaar je beter buiten de slaapkamer.

2. Kussens die hun vorm verloren zijn

Kussens horen zacht en veerkrachtig te zijn, maar ze moeten ook stevig genoeg zijn. Als je kussen zijn vorm is verloren, zal dit waarschijnlijk niet lekker meer liggen. De test om te weten te komen of je een nieuw kussen nodig hebt is eenvoudig: vouw je kussen doormidden en als het niet terugveert in zijn oorspronkelijke vorm, is het waarschijnlijk tijd om een nieuw exemplaar aan te schaffen.

3. Een volle wasmand

Staat er een wasmand op je slaapkamer? Dit kan erg praktisch zijn, maar goed voor je nachtrust is het niet. Het is immers niet ontspannend om vanuit je bed naar een uitpuilende wasmand te kijken. Hierdoor krijg je het gevoel dat je nog van alles te doen hebt, onder andere wasjes draaien.

4. Gelezen boeken

Een boek lezen voor het slapengaan is heel ontspannend, maar dat betekent niet dat al je gelezen boeken in de slaapkamer moeten blijven rondslingeren. Geef gelezen boeken een plekje in je boekenkast of maak stapeltjes voor vriendinnen. Je kunt deze boeken natuurlijk ook naar de kringloopwinkel brengen of tweedehands verkopen. Er is maar één ding wat je er niet mee mag doen: ze laten liggen in je slaapkamer. Dit geldt overigens ook voor gelezen tijdschriften. 

5. Rondslingerende kleding

Kleren horen thuis in de kledingkast of in de wasmand, maar niet op de vloer in je slaapkamer. Heb je een stoel in je slaapkamer staan waarop je gedragen kleding ligt? Ook dit kan je beter vermijden. Rondslingerende kleding ziet er al snel rommelig uit en kan je nachtrust verstoren. 

6. (Oude) elektronica

Dikwijls is de kamer waarin rust het belangrijkste is, de verzamelplaats voor (oude) elektronica. Denk aan oude gsm’s, snoeren, opladers, een oude afstandsbediening, een niet werkende wekker enzoverder. Als je deze spullen niet gebruikt, nemen ze alleen maar onnodig veel ruimte in. Bovendien zorgt deze rommel voor – je raadt het al – een slechte nachtrust. In een opgeruimde slaapkamer zal je veel beter tot rust komen. Geef deze items dus een andere plek of gooi ze weg.

7. Random rommel

Tenslotte kan random rommel ervoor zorgen dat je slecht slaapt. Denk aan losse papieren, verpakkingen en kruimels. Deze dingen zijn gemakkelijk en snel op te ruimen, dus maak er een goede gewoonte van om deze rommel dagelijks op te ruimen. Zorg er ook voor dat je slaapkamer altijd schoon is. Het spreekt voor zich dat je niet goed in slaap zal kunnen vallen in een kamer die vol stof ligt. 

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Met deze tips creëer je meer rust in de slaapkamer

Hoe slaapkamer gezellig inrichten? 5 tips op een rijtje

2 reacties

  1. En een krijsende kat helpt ook niet! Maar het helpt niet veel om die de kamer uit te zetten: hij maakt achter de deur net zo veel lawaai…

  2. mijn gsm is mijn wekker dus die kan ik niet echt wegleggen maar in de rest kan ik je wel volgen.

Reacties zijn gesloten.