Hoe slaapkamer gezellig inrichten? 5 tips op een rijtje

Geplaatst door

Een slaapkamer moet vooral mooi, functioneel en praktisch zijn. Maar heb je er al eens aan gedacht om je slaapkamer gezellig te maken? Aangezien je bijna de helft van je tijd doorbrengt in je slaapkamer, verdient deze ruimte wel wat extra aandacht. Het is ontzettend fijn om in een gezellige slaapkamer te kunnen gaan slapen en om er ’s ochtends in wakker te worden. Hoe slaapkamer gezellig inrichten? Hoe pimp ik mijn slaapkamer op? Je slaapkamer gezellig maken, doe je met deze vijf tips!

slaapkamer gezellig maken

Hoe slaapkamer gezellig inrichten? 5 tips op een rijtje:

1. Voeg meer textiel toe

Als het om de inrichting van de slaapkamer gaat, houden mensen dikwijls rekening met de praktische kant en of alles wel goed schoon te houden is. Een tapijt in je slaapkamer vraagt misschien wat meer onderhoud, maar zorgt ook voor meer sfeer en gezelligheid. Door ook stoffen gordijnen op te hangen, creëer je meteen een gezellige slaapkamer. En op je bed? Daar mag je gerust extra veel kussens op leggen. Vooral kussens van zachte materialen zien er heerlijk knus uit.

2. Kies voor aangenaam beddengoed

Hoe pimp ik mijn slaapkamer op? Dat is eigenlijk heel simpel: door eens in de zoveel tijd een nieuw dekbedovertrek te kopen. In de lente en zomer kies ik voor lichte, frisse kleurtjes en in het najaar voor kleuren die een warme uitstraling creëren. Echter is niet alleen de kleur of print belangrijk. Ook het materiaal speelt een belangrijke rol. Stoffen zoals katoen of (katoen)satijn zijn wat duurder in aankoop, maar voelen wel heerlijk aan en zorgen voor optimaal comfort. 

3. Ga voor sfeerverlichting 

Als je sfeer in slaapkamer wilt, dan mag sfeerverlichting natuurlijk niet ontbreken. Verlichting speelt een belangrijke rol in de slaapkamer, zeker omdat je er vooral ’s avonds bent. Een lamp aan het plafond is dikwijls te fel en ongezellig. Daarom kies je beter voor schemerlampen naast je bed. Om je slaapkamer nog gezelliger te maken, is een lichtslinger met bollen een leuke toevoeging. Kaarsen zijn uiteraard ook mogelijk, maar hou het dan veilig en kies voor mooie LED kaarsen.

4. Zorg voor een lekkere geur

Geuren bepalen je emoties en welzijn. In de slaapkamer zijn vooral lavendelgeuren een goede keuze omdat ze rustgevend werken. Voor het slapen kan je een paar keer met een lavendelspray spuiten, maar geurzakjes met gedroogde bloemen of kruiden werken ook prima. Of wat dacht je van een aroma diffuser met lavendelolie? Je kunt aroma diffusers ook als luchtbevochtiger gebruiken. Naast een heerlijke geur kan je dus ook genieten van een betere luchtvochtigheid in de ruimte. Win-win! 

aroma diffuser slaapkamer

5. Planten in slaapkamer

Ten slotte zorgen planten voor meer sfeer en gezelligheid in de slaapkamer. Dit hoeven overigens geen grote planten te zijn, ook cactussen of andere vetplantjes zien er heel leuk uit. Als je toch voor grote planten kiest, ga dan voor luchtzuiverende planten in de slaapkamer. Hier kan je alvast 7 slaapkamer planten voor een betere nachtrust vinden. Zo creëer je niet alleen sfeer in slaapkamer, maar investeer je ook in een goede nachtrust. En dat doet ons allemaal goed, toch?

Veel liefs,
Vanessa xxx