Met deze tips creëer je meer rust in de slaapkamer

Geplaatst door

Je slaapkamer is natuurlijk dé uitgesproken plek om helemaal tot rust te komen. De plek waar je geniet van een goede nachtrust, zodat je de dagen fris en energiek kunt beginnen. Het is dus niet zo gek dat deze plek een oase van rust moet zijn. Kan jij niet de nodige rust vinden in jouw slaapkamer? Of zijn er elementen te vinden die jouw nachtrust verstoren? Met deze tips creëer jij binnen no time meer rust in de slaapkamer. Wedden dat je straks slaapt als een roosje?

rust in de slaapkamer

1. Rust in de slaapkamer: gebruik zachte kleuren

Felle kleuren en drukke prints mogen nog zo leuk zijn, maar je gebruikt ze beter niet in je slaapkamer. Levendige kleuren zijn ideaal voor ruimtes waar het belangrijk is om energiek en gemotiveerd te blijven, zoals een hobbykamer of thuiskantoor. Maar na een lange, drukke dag kunnen felle kleuren en drukke patronen op de slaapkamer je alleen maar afleiden en irriteren. Kies liever zachte en frisse kleuren die voor rust in de slaapkamer zorgen. Mooie voorbeelden hiervan zijn wittinten, pasteltinten, lichtgrijs of lichtbeige. Ook lichtblauw en lichtgroen werken rustgevend voor je geest.

2. Rustige slaapkamer: kies voor subtiele verlichting

Zacht en warm licht creëren een gezellig en sfeervol effect in je slaapkamer. Daarom zijn lampen met een dimmer ideaal. Je creëert hier ‘s avonds snel een rustgevende sfeer mee in de slaapkamer. Is het in de ochtend bij het opstaan nog donker? Dan zet je de lamp gewoon een tikkeltje feller. Kies niet voor één felle lamp, maar ga voor verschillende kleine lampjes verdeeld over de slaapkamer.

3. Groen in de slaapkamer

Groen in huis is altijd goed, zo ook in de slaapkamer. Planten stralen niet alleen rust uit, ze zorgen ook voor een betere luchtkwaliteit en dat komt je nachtrust alleen maar ten goede! Deze planten schijnen zelfs je nachtrust te kunnen bevorderen: Aloë Vera, Lavendel, Gardenia, Klimop en de Gouden Pothos. Een bijkomend voordeel aan deze planten is dat ze weinig verzorging nodig hebben. Ideaal dus voor de niet zo groene vingers onder jullie!

rustige slaapkamer

4. Investeer in goed beddengoed

Ook de kwaliteit van je beddengoed is belangrijk voor een goede nachtrust. Kies in het najaar voor een dik dekbed om je lekker warm te houden tijdens koude nachten. Voorzie het dekbed van een mooi dekbedovertrek dat gemaakt is van flanel of extra dik katoen. Deze materialen houden de warmte nog beter vast. Je kunt ook een flanellen hoeslaken kopen in één van deze stoffen om je warme nestje helemaal af te maken.

Ben je nog op zoek naar mooi en kwalitatief beddengoed? Neem dan eens een kijkje bij Smulders Textiel. In deze webshop kan je beddengoed kopen in alle soorten, maten, kleuren en prints, zowel voor jouw slaapkamer als voor de kinderkamer. Leuk aan deze webshop is dat ze regelmatig acties hebben. Zo krijg je op dit moment het tweede dekbedovertrek aan de helft van de prijs. Met zulke acties kan je dus flink wat geld besparen en kom je heerlijk warm de winter door!

beddengoed

5. Vermijd elektronica

In een rustige slaapkamer plaats je beter geen televisie of computer. Ook je smartphone laat je beter in de woonkamer liggen. Dit zijn allemaal apparaten die blauw licht afgeven, je hoofd wakker houden en ervoor zorgen dat je minder snel moe wordt. Bovendien kunnen deze apparaten onbewust voor stress zorgen, wat ook weer een negatieve invloed heeft op je nachtrust. Weg ermee, tijd voor rust!

6. Een opgeruimde kamer is een opgeruimd hoofd

Tenslotte is een opgeruimde slaapkamer heel belangrijk om tot rust te komen. Hoe rommeliger je kamer, hoe groter de kans dat het niet lukt om te ontspannen. Vermijd kleding over de stoel, boeken naast het bed en schoenen op de grond. Investeer in een goede kledingkast en een nachtkastje met lades zodat je alles netjes kunt opbergen.

Ben je een echte rommelkont en ligt je slaapkamer binnen de kortste keren weer overhoop? In dat geval is het een goed idee om je kamer iedere dag vijf à tien minuutjes op te ruimen, bijvoorbeeld ‘s ochtends of ‘s avonds. Door een timer te zetten, zorg je ervoor dat je niet te kort of te lang bezig bent. En voordat je het weet is die dagelijkse opruimsessie een routine geworden waar je niet meer over nadenkt. Zo kan jij iedere dag (en nacht) genieten van een rustige slaapkamer!

rust in slaapkamer

Wat doe jij om rust in de slaapkamer te creëren?

Veel liefs,
Vanessa xxx