Persbericht – Nu het einde van het jaar met rasse schreden nadert, duiken ook de goede voornemens opnieuw op. Wat is jouw nieuwjaarsresolutie? Wil je meer bewegen? Of gooi je het dit jaar liever over een andere boeg door niet alleen je lichaam, maar ook je woning aan te pakken? CEO Lars B. Andersen van My Nametags deelt zijn eenvoudig stappenplan voor een ordelijk huis. Zet onnodige rommel dus maar snel aan de kant, want in 2022 werken we niet enkel aan ons lichaam, maar ook aan ons huis!
Nieuwjaarsresoluties zijn van alle tijden. En ook al nemen we ze met de beste bedoelingen, toch blijven we ze zelden een jaar volhouden. Bovendien zijn ze vaak niet al te origineel. We willen gezonder gaan leven, enkele kilo’s kwijtraken, of meer tijd doorbrengen met familie en vrienden. En ondanks dat de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo populairder is dan ooit, behoort het ordenen van de zolder of berging niet meteen tot onze meest populaire goede voornemens. Waarom wachten tot de lenteschoonmaak?
Stap 1: Planning is key
Start met een plan. Wil je meer dan één kamer aanpakken? Bepaal dan vooraf welke kamer eerst aan de beurt komt. Zo bewaar je het overzicht en ga je niet alles door elkaar doen. Bovendien zie je zo ook sneller resultaat. En geef toe, dat motiveert.
Stap 2: Dag afleiding
Klaar om van start te gaan? Leg je gsm aan de kant. Zo vermijd je alvast dat je snel zou worden afgeleid. En begin eraan, want dan ben je eens zo snel klaar.
Stap 3: De Marie Kondo-techniek
Bepaal in de eerste plaats of je iets zal bijhouden en pas daarna waar het thuishoort. Sinds de Netflix-documentaire is de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo populairder dan ooit. Haar techniek is eenvoudig: Denk je een bepaald item misschien ooit nog wel eens nodig te hebben? Dan gaat het weg. Je zal al meteen een heleboel minder moeten opruimen.
Stap 4: Eerst verdelen, dan opbergen
Eens je alle overtollige spullen hebt weggedaan, kan het echte werk beginnen. Verdeel de spullen per categorie, vouw (of rol) ze netjes op en leg samen wat samen hoort. Zo zie je in één oogopslag hoeveel handdoeken, boeken of fotokaders je werkelijk hebt en kan je deze gerichter een (nieuwe) vaste plaats geven.
Stap 5: Label erop los
Misschien heb jij wel een handige kast met veel lades waarin je alle spullen per soort kan sorteren? Alles opgeborgen per categorie zorgt voor orde en rust, maar kan achteraf tot verwarring leiden. Want in welke lade had je de kantoor- of schoolspullen nu weer gelegd? De oplossing is nochtans eenvoudig: label de verschillende lades. Heb je het graag wat authentieker? Koop of knip dan kaartjes en schrijf er zelf op wat in de bijhorende lade zit. Zo vind je alles niet alleen snel terug, het zal je ook tegenhouden om iets verkeerd weg te leggen. Een win-winsituatie dus!
Stap 6: Opruimplezier voor het hele gezin
Weet je niet meer wat van wie is? Of heb je kleine kinderen die je wil betrekken bij het opruimen? Gebruik dan gepersonaliseerde naamlabels. Deze zijn persoonlijk en eenvoudig herkenbaar. Bovendien kan je tegenwoordig op websites zoals My Nametags in enkele klikken een volledig eigen ontwerp maken. Zo herkennen ook de allerkleinsten eenvoudig hun spullen, en waar ze deze moeten leggen.
Veel liefs,
Vanessa xxx