Zo geef je je woonkamer een make-over (zonder verven)

Geplaatst door

Het is volop herfst en dat betekent dat het tijd is om je woonkamer gezellig te maken. In het najaar zitten we lekker veel binnen, steken we kaarsen aan en ploffen we graag in de zetel met een heerlijke kop thee. Een knusse woonkamer waarin je je helemaal thuis voelt, is dus absoluut een must! Ben je een beetje uitgekeken op je huidige interieur en wil je je woonkamer een make-over geven? Geen zorgen, je hoeft niet te verven om de kamer een opfrisbeurt te geven. Wat je dan wél kunt doen? Dat vertel ik je in deze blogpost!

woonkamer make over

1. Woonkamer make-over: een andere inrichting

Je hoeft geen nieuwe meubels te kopen om je woonkamer een make-over te geven. Je kunt de inrichting van je woonkamer ook veranderen door je meubels een ander plekje te geven. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om de zetel eens naar de andere kant van de kamer te verplaatsen of om je eettafel om te draaien? Door een paar meubels te verschuiven, krijgt je woonkamer een make-over zonder dat je er geld aan kwijt bent. Mocht de nieuwe inrichting toch niet helemaal jouw ding zijn, dan verplaats je de meubels gewoon weer naar een andere plek!

2. Nieuwe accessoires

Het is echt niet nodig om al je accessoires naar de zolder te verplaatsen. Een paar nieuwe accessoires zijn reeds genoeg om je woonkamer een nieuwe look te geven. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe kamerplant, een mooie spiegel, een grote klok, een tapijt, nieuwe kussens of plaids. Wat betreft deze laatste accessoires, mag je gerust verschillende kleuren en stoffen combineren. Zo krijg je immers het mooiste resultaat!

handgrepen

Vergeet ook zeker je deuren en kasten niet, want die kan je voorzien van nieuwe handgrepen. Voor iedere woonstijl zijn er wel mooie meubelgreepjes te vinden. Zwart, messing, staal… er is voor ieder wat wils! Door de handgrepen te veranderen, krijgen je deuren en kasten meteen een nieuwe look zonder dat er verfborstels aan te pas komen. Ideaal, toch?

3. Nieuwe verlichting

Tenslotte kan je je woonkamer een snelle make-over geven met een nieuwe lamp. Aangezien het in de herfst en winter vroeg donker is, is verlichting essentieel om de donkere avonden gezellig te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie hanglamp boven de eettafel of een staande lamp naast de zetel? Of je nu houdt van een klassieke, moderne of romantische sfeer: je vindt sowieso een lamp die bij je interieur én je persoonlijke smaak past.

geurkaars

Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is de kaarsen aansteken en in de zetel kruipen onder je warme dekentje. Laat die herfstige avonden maar komen!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx