4x tips voor de wintertuin

Geplaatst door

De tuin is de plek waar we tijdens de zomermaanden veel tijd doorbrengen. Wanneer het najaar aanbreekt zoeken we algauw de warmte op en zitten we meer binnen. De tuin wordt tijdens de koude maanden van het jaar vaak niet tot nauwelijks gebruikt. Maar ook in de winter is je tuin een fijne plek om te vertoeven. Met een knisperend vuurtje, sfeervolle verlichting, zachte plaids en winterse sierkussens kun je ook tijdens de winter volop genieten van je tuin. Lees snel verder en ontdek de tips om zelfs tijdens de koudere wintermaanden de mooiste wintertuin te creëren!

Wintertuin - Kees Smit Tuinmeubelen

Houd je tuin groen

Tijdens de herfst vallen de bladeren van de bomen en blijven er kale takken over. Al het groen verdwijnt buiten en ook de kleurrijke bloemen bloeien niet meer in de winter. Er is nog weinig kleur te vinden in je tuin. Maar wist je dat er verschillende wintergroene planten bestaan? Wanneer je het hele jaar door naar een groene tuin wilt blijven kijken, kun je planten plaatsen die ook in de winter vol van kleur blijven. Planten zoals buxus, kerstroos en skimmia zijn het hele jaar door groen en zorgen voor meer kleur in je tuin tijdens de sombere wintermaanden.

Sfeervolle decoratie

Maak ook tijdens de winter optimaal gebruik van je overkapping. Laat je tuinmeubelen onder de overkapping staan en creëer een gezellige winterse sfeer met een vuurtafel, warme plaids en zachte sierkussens. Voeg rieten manden, lantaarns en verlichting toe voor het huiselijke gevoel. Hang vervolgens een kerstkrans op en zorg voor winterse decoratie op de tuintafel zoals dennenappels en mooie takken uit het bos of je eigen tuin.

Tip: hang een aantal spiegels op onder de overkapping en steek wat kaarsen aan. De spiegels zullen het kaarslicht weerkaatsen voor extra sfeer als het donker is.

Sfeervolle avond - Kees Smit Tuinmeubelen

Warme kleuren en aardetinten

Warme tinten zoals bruin en terracotta geven je tuin een sfeervolle uitstraling. Combineer een aardetint met zwarte details en laat de warme kleur helemaal tot zijn recht komen. Er zijn veel manieren om warme tinten toe te voegen in de wintertuin. Ga jij voor een echte eyecatcher in de tuin zoals een moderne loungeset onder de overkapping? Of kleed je de tuin aan met bruine accessoires zoals sierkussens, plantenbakken of een buitenkleed? Naast warme aardetinten kun je ook kiezen voor natuurlijke materialen zoals bamboe, jute, leer en hout. Deze materialen zorgen voor een knusse sfeer.

Maak een gezellig buitenvuur

Een buitenvuur doet het niet alleen goed tijdens de zomeravonden. Ook tijdens de winter brengt het vuur warmte met zich mee en zorgt het voor gezelligheid. Je kunt kiezen voor een vuurschaal op het terras, een paar brandende blokken hout in een vuurkorf of ga voor een mooie vuurtafel. Gezellig samenkomen met je vrienden en samen het weekend afsluiten onder het genot van een mok warme chocolademelk. Met een warm vuurtje kun je nog lekker lang nagenieten van het buitenleven.

vuurkorf

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx