Een tapijt in je slaapkamer: 4x inspiratie

Geplaatst door

Heb je het gevoel dat er nog iets mist in je slaapkamer, maar weet je niet precies wat? Alle essentiële meubels staan er al, en ook de leuke accessoires ontbreken niet. Als je slaapkamer toch een beetje leeg oogt, moet je wellicht eens kijken naar de vloer: een tapijt in je slaapkamer doet namelijk wonderen! In deze blogpost deel ik een aantal manieren om een tapijt in je slaapkamer toe te voegen. Kijk mee en laat je inspireren!

tapijt in slaapkamer

1. Een basic tapijt in je slaapkamer

Laat ik beginnen bij de simpelste manier: een basic tapijt in je slaapkamer. Dit is vooral ideaal wanneer de ruimte al flink volstaat en je op zoek bent naar een klein extraatje. Met een basic tapijt ga je niet voor teveel poespas in je slaapkamer, maar voeg je toch extra warmte en gezelligheid toe. Je kiest het beste voor een eenvoudige kleur zoals beige of grijs. Uiteraard kan je wel spelen met verschillende vormen. Een rond tapijt ziet er bijvoorbeeld meteen anders uit dan een vierkant tapijt. Kijk maar eens naar de voorbeelden die ik heb toegevoegd. Het zijn de kleine dingen die het doen!

rond tapijt slaapkamer

2. Tapijt met geometrische vormen

Een tapijt met geometrische vormen is een stuk opvallender. Hiermee maak je een echte eyecatcher van het tapijt in je slaapkamer. Ook als je jouw slaapkamer een speelse look wilt geven, zit je met dit tapijt helemaal goed! Je kunt ervoor kiezen om alleen een tapijt met geometrische vormen neer te leggen, maar je kunt er ook andere accessoires op afstemmen. Wat dacht je bijvoorbeeld van beddengoed met geometrische vormen? Van ronde vormen tot driehoeken en vierkanten: er is voor ieder wat wils!

tapijt met geometrische vormen

3. Een kleurrijk, vrolijk tapijt

Dikwijls is een tapijt met geometrische vormen zwart-wit, maar dit hoeft zeker niet altijd zo te zijn. Je kunt ook perfect voor een vrolijke look in je slaapkamer gaan door een kleurrijk tapijt op de vloer neer te leggen. Of je de kleuren al dan niet combineert met de geometrische vormen, is helemaal jouw keuze. Je kunt ook prima voor een effen gekleurd tapijt kiezen of voor een tapijt met regenboog print. Dit laatste voorbeeld is overigens ontzettend leuk voor in de kinderkamer!

tapijt kinderkamer

4. Een hoogpolig tapijt

Tenslotte wordt de look van het tapijt niet alleen bepaald door de kleuren en prints, maar ook door het materiaal waar het tapijt van is gemaakt. Misschien ben je geneigd om voor een laagpolig tapijt te kiezen. Dit is immers de variant die je het meest terug ziet komen in interieurs. Echter ziet een hoogpolig tapijt er ook prachtig uit, zeker als je van een zacht en warm tapijt houdt. Door alleen al te kijken naar een hoogpolig tapijt, kan je als het ware voelen hoe heerlijk dit aan je voeten voelt. ‘s Ochtends opstaan was nog nooit zo fijn!

hoogpolig tapijt

Zo, dit zijn een aantal manieren om een tapijt in je slaapkamer te verwerken. Wil je ultieme warmte, zachtheid en gezelligheid in je slaapkamer creëren? Kies dan voor een vast tapijt dat door de hele kamer ligt. Een vast tapijt is niet alleen een prachtige toevoeging aan de ruimte, het zorgt er ook voor dat je nooit meer pantoffels hoeft te dragen in je slaapkamer. Heerlijk, toch? Zeker met de koude winter in het vooruitzicht is het prettig als je altijd warme voeten hebt, op ieder moment van de dag!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Ik vind het ook wel mooi zo een tapijt in de slaapkamer enzo maar door allergieën hebben wij geen tapijten in huis.

Reacties zijn gesloten.