Deze dingen willen we nog veranderen aan onze woning

Geplaatst door

Glenn en ik wonen inmiddels iets langer dan vier jaar in onze huidige woning. We zijn naar hier verhuisd toen ik zwanger was van Lara. Omdat het niet mogelijk was om met mijn bolle buik grootse verbouwingen te doen, zijn we in dit huis komen wonen zonder veel te veranderen. De muren en trappen kregen een likje verf, maar verder hebben we weinig gedaan. Echter zijn er wel nog een aantal dingen die we graag willen veranderen aan onze woning. Niet nu, maar ooit, als er genoeg tijd voor is en als Lara een stukje ouder is. Ik zie het namelijk echt niet zitten om te verbouwen met een temperamentvolle kleuter in huis. De volgende dingen staan in ieder geval nog op onze planning!

gevelbekleding

1. Gevelbekleding

Allereerst zouden we graag gevelbekleding willen voor een betere isolatie van onze woning. Vooral tijdens de koude wintermaanden voelen we regelmatig een tochtje als we in de zetel voor het raam zitten. Het is niet zo dat we er door wegvliegen (gelukkig, haha) maar het stoort ons soms wel. Bovendien is het ook erg zonde van de verwarming die zomaar naar buiten vliegt. Dit is slecht voor het milieu én voor onze portemonnee.

Gevelbekleding is dus zeker iets waar we de komende jaren eens voor gaan rondkijken. Alleen bestaan er tegenwoordig verschillende soorten gevelbekleding dus het wordt nog wel een dingetje om hier een keuze in te maken. Gaan we voor gevelbekleding kunststof of houten gevelbekleding? Ieder type gevelbekleding heeft voor- en nadelen en die zullen we eerst goed op een rijtje moeten zetten.

2. De keuken opnieuw schilderen

Toen we in dit huis kwamen wonen, waren de muren in de keuken helemaal wit. Omdat de keukenkasten ook wit zijn, wilden we de muren graag een likje verf geven. We hebben toen voor een lichtgroene kleur gekozen. Deze lichte kleur leek ons ideaal om de kleine keuken optisch te vergroten. Jammer genoeg steekt de lichtgroene kleur ons nu erg tegen. Eigenlijk past deze kleur niet mooi in onze keuken. Bovendien zijn er intussen al veel lelijke vlekken op de muren door het koken. Dat willen we in de toekomst graag anders zien.

3. Een veranda make-over

Als ik aan mensen vertel dat we een veranda hebben, krijg ik dikwijls een enthousiaste reactie: “wauw, een veranda!”. Echter is deze ruimte eigenlijk geen veranda te noemen. Aangezien we geen tuinhuis en garage hebben, gebruiken we onze veranda als opslagruimte voor tuingerief en gereedschap. Ook verzamelen we er ons papier en karton, glas en dergelijke. Kortom, deze ruimte staat vol met rommel en dat zouden we in de toekomst graag anders zien.

We hebben niet echt de behoefte om een mooie tafel met stoelen of een loungeset in de veranda te plaatsen. Onze wens is wel om deze ruimte een stuk opgeruimder en netter te hebben. Alleen is er de vraag wat we met al onze spullen gaan doen als ze niet meer in de veranda kunnen staan. Wordt vervolgd…

Wat zou jij nog graag veranderen aan je woning?

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Wij gaan vandaag tekenen voor een nieuwe keuken. ik kijk er echt naar uit wanneer ze deze gaan plaatsen. Voor de rest moeten we vooral opnieuw verven omdat ze bijna 2 jaar geleden hier werken uitgevoerd hebben.

Reacties zijn gesloten.