Review: Cien Q10 anti-wrinkle night cream & day cream (LIDL)

Geplaatst door

Cien Q10 – Ik gebruik graag anti-rimpel crèmes voor mijn gezicht. Ik word 32 jaar dus het is geen overbodige luxe om zulke crèmes te smeren. Momenteel gebruik ik de Cien Q10 anti-wrinkle night cream en day cream van Lidl. Ik heb deze Cien gezichtsverzorging al een paar keer gebruikt en ik ben er heel tevreden over. Onlangs kwam ik erachter dat ik nog nooit over deze producten heb geschreven. Bij deze wil ik daar graag verandering in brengen en daarom deel ik vandaag mijn review met jullie!

cien gezichtsverzorging

cien q10 creme

Beschrijving Cien Q10 anti-wrinkle day cream – € 2,99 (50 ml)

De Cien dagcrème met Q10 heeft een drievoudige werking:

  • Anti-rimpel: de crème met Q10 en hyaluronzuur ondersteunt de natuurlijke bescherming van de huidcellen, reduceert rimpeldiepte en voorkomt nieuwe rimpels bij regelmatig gebruik. 
  • Anti-ageing: de combinatie van speciaal afgestemde UVA/UVB-filters (beschermingsfactor 15) en vitamine E beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering.
  • Verzorging: hoogwaardige bestanddelen hydrateren de huid en zorgen voor een soepel en zacht huidgevoel. 

Ingrediëntenlijst

cien q10 day cream

Hoe moet je de Cien Q10 crème gebruiken?

Masseer de Q10 crème elke ochtend na reiniging van de huid zachtjes in op het gezicht, de hals en de decolleté. Deze crème Lidl Q10 is ook geschikt als basis voor make-up. 

creme lidl q10

Mijn ervaring

Ik vind de Cien gezichtsverzorging prima, zo ook deze Cien Q10 anti-wrinkle day cream. Het is een fijne, luchtige crème die gemakkelijk aan te brengen is en snel intrekt. Ik heb geen last van een witte waas op mijn gezicht. Na het smeren voelt mijn huid gehydrateerd en zacht aan. Doordat de crème zo snel intrekt, kan ik meteen make-up aanbrengen. De Q10 crème ruikt lekker fris. De geur doet me een beetje denken aan de geur van zonnecrème, maar niet storend. De crème bevat dus parfum. Mijn huid heeft daar geen problemen mee, maar als jij daar gevoelig voor bent is deze Cien Q10 dagcrème wellicht minder geschikt. 

Ik heb maar één opmerking over deze dagcrème en dat is de SPF (Sun Protection Factor). De crème bevat een beschermingsfactor 15. In de winter is dat voldoende, maar in de zomer biedt een SPF15 niet genoeg bescherming. Om je huid goed te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon, moet je alsnog een zonnecrème op je gezicht smeren. Verder ben ik heel tevreden over deze Cien Q10 day cream, zeker omdat hij slechts € 2,99 kost.

cien q10 night cream

Beschrijving Cien Q10 anti-wrinkle night cream – € 2,99 (50 ml)

De Cien nachtcrème met Q10 heeft ook een drievoudige werking:

  • Anti-rimpel: de crème met Q10 en hyaluronzuur ondersteunt de natuurlijke bescherming van de huidcellen, reduceert rimpeldiepte en voorkomt nieuwe rimpels bij regelmatig gebruik. 
  • Rijke formule: de ingrediënten helpen je huid ’s nachts te regenereren. 
  • Verzorging: hoogwaardige bestanddelen hydrateren de huid en zorgen voor een soepel en zacht huidgevoel. 

De werking is bijna hetzelfde als bij de Cien Q10 dagcrème. Het grootste verschil is dat de dagcrème SPF15 bevat en de nachtcrème niet. 

Ingrediëntenlijst

cien q10 nachtcrème

Hoe moet je de Cien Q10 night cream gebruiken?

Breng de Cien Q10 nachtcrème dagelijks, na het reinigen van de huid, aan op het gezicht, de hals en de decolleté. Masseer de crème zachtjes in. 

cien q10 night cream reviews

Mijn ervaring

Ik vind de Cien Q10 anti-wrinkle night cream heel fijn. De textuur van de nachtcrème is een tikkeltje dikker dan bij de dagcrème, maar het smeren gaat net zo vlot en de nachtcrème trekt ook snel in de huid. Na het smeren voelt mijn huid zacht en gehydrateerd aan. Ook bij de nachtcrème ruik ik een frisse geur, al is de geur wel minder aanwezig dan bij de dagcrème. 

Ik ben over beide producten heel tevreden. Sinds ik de Cien Q10 anti-wrinkle night cream en day cream gebruik, heb ik geen nieuwe rimpels meer bijgekregen. Dat is toch een mooi resultaat, zeker als je weet dat deze Cien gezichtsverzorging zo goedkoop is. Jammer dat de dagcrème niet genoeg SPF bevat, maar dat is de enige opmerking die ik heb.

cien gezichtsverzorging

De Cien Q10 anti-wrinkle night cream en day cream kosten € 2,99 per stuk en zijn te koop bij Lidl.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Review: Cien Brazilian Breeze Body Cream & Shower Foam

Mooi en gezondMooi en gezond

3 reacties

  1. wat is het verschil tussen de CIEN dag/nachtcrème Q10 en de CIEN dag/nachtcrème Vital Beauty
    anti-ageing&extra firming ?

Reacties zijn gesloten.