5x Rieten mand in je interieur verwerken

Geplaatst door

Rieten mand – Onlangs heb ik een artikel geschreven over een rotan interieur. Eén van de manieren om rotan in je interieur te verwerken is met een rieten mand. Vandaag de dag zijn rieten manden ontzettend hip! Of je nu een rieten mand als bloempot of wasmand gebruikt, het ziet er altijd leuk uit en je kunt er niets verkeerd mee doen. Het is en blijft een stijlvolle eyecatcher in je interieur! In deze blogpost deel ik vijf leuke manieren waarop je een rieten mand in je interieur kan verwerken. Kijk je mee?

rieten manden plant

1. Rieten manden plant

Een eerste manier om een rieten mand in je interieur te verwerken, is door deze voor planten te gebruiken. Zet je favoriete plant in een bloempot, zet er een schaaltje onder en plaats ze beiden in de mand. Als je de plant water wil geven met een gieter, hoef je de plant niet iedere keer uit de mand te halen. Handig en stijlvol! Je kunt een rieten mand trouwens ook gebruiken als vaas voor droogbloemen. Dit ziet er ook heel leuk uit!

rieten mand plant

2. Rieten wasmand

Een rieten wasmand is een prachtig accessoire voor in de bad- of slaapkamer en is tegelijkertijd erg praktisch. Het is immers handig om de was van enkele dagen te kunnen verzamelen en deze daarna in een volle trommel te kunnen draaien. Een rieten wasmand is dus functioneel én zorgt voor meer sfeer. Een rotan mand is ook ideaal om een natuurlijke look in de badkamer te creëren!

rieten wasmand

3. Rieten mand als opbergplaats voor kussens en plaids

Ben jij ook zo iemand die nooit genoeg kussens en plaids kan hebben? Dat begrijp ik heel goed want deze accessoires zijn gewoon heel gezellig! Er is maar één nadeel: je moet al die kussens en plaids natuurlijk ergens kwijt kunnen. Een rieten mand biedt de perfecte oplossing en het ziet er nog superleuk uit ook! 

rieten manden

4. Rieten mand als DIY salontafel

Wil je graag een leuke salontafel, maar heb je een beperkt budget? Koop een rieten mand, draai ze om en je hebt een hip en origineel salontafeltje. Makkelijker kan haast niet! Als je zithoek groot genoeg is, kan je eventueel twee rieten manden naast elkaar zetten. Zo heb je meer plek om je spulletjes op neer te stallen: drankjes en hapjes, tijdschriften en plantjes nemen al snel wat ruimte in beslag. Je kunt een rieten mand trouwens ook prima als nachtkastje gebruiken. Draai de mand om en voilà!

rieten manden rond

5. Rieten opbergmand speelgoed

Heb je kinderen? Dan is een rieten opbergmand voor speelgoed wellicht iets voor jou! Zodra de kinderen in bed liggen is het immers fijn als het speelgoed netjes is opgeruimd. Als je liever geen felgekleurde opbergbakken in de woonkamer of kinderkamer zet, zijn rieten opbergmanden ideaal. Met deze opbergmanden kan je gemakkelijk speelgoed opruimen en creëer je tegelijkertijd een gezellige sfeer in huis. Wil je het speelgoed opbergen zonder dat dit zichtbaar is? Kies dan voor een rieten mand met deksel! 

rieten speelgoed mand
Zo, dit zijn vijf leuke manieren om rieten manden in je interieur te verwerken! Natuurlijk kan je rieten manden nog op andere manieren gebruiken. In deze blogpost laat ik voornamelijk grote rieten manden zien, maar je kunt ook kleine rieten manden in je interieur verwerken. Kleine mandjes zijn ideaal om kleine spulletjes in op te bergen die je liever niet laat rondslingeren, maar wel een plekje wil geven. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan kabels en opladers. Uiteraard kan je rieten manden, klein of groot, ook gebruiken om tijdschriften en boeken in op te bergen. Er zijn tal van mogelijkheden!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

5 manieren om meer groen in huis te brengen

3 tips om natuurlijke materialen en elementen in je interieur te verwerken

Scandinavisch interieur woonkamer: tips en inspiratie