Met deze tips creëer je een natuurlijke look in de badkamer

Geplaatst door

De badkamer is al snel de ruimte in huis waar we het minst naar omkijken. Dat is best zonde! Je begint en eindigt hier immers je dag. Dan is het toch fijn dat de badkamer een aangename omgeving is. Je kunt de badkamer op verschillende manieren inrichten. Ik ga het vandaag hebben over een natuurlijke badkamer. De belangrijkste kenmerken hiervan zijn een minimalistische inrichting, zachte kleuren, houten afwerkingen en veel planten. Lijkt je dat ook wel iets? Met deze tips creëer je een natuurlijke look in de badkamer!

natuurlijke badkamer

1. Natuurlijke look in de badkamer: zachte kleuren

Als eerste spelen kleuren een belangrijke rol in een natuurlijke badkamer. Zowel op de muren als in de accessoires. Om een natuurlijke look te creëren is het van belang dat de ruimte rustgevend is. Dat maakt het net zo fijn om hier je dag te starten en te eindigen. En de juiste kleuren dragen daar absoluut aan bij. Kies bij voorkeur een zachte kleur die niet te druk en te fel is. Je kunt voor witte muren gaan, maar dan moet je er wel op letten dat de gehele ruimte niet te kil wordt. Beige, grijs en groen passen mooi in een natuurlijke badkamer en geven de ruimte toch net dat tikkeltje meer kleur. 

badkamer natuurlijk

2. Natuurlijke badkamer: houten afwerkingen

Als we denken aan een natuurlijke badkamer, dan staat er één materiaal centraal en dat is hout. Denk aan een houten muur, houten vloer, houten badkamerkast en houten wastafel. Je mag dit materiaal ook gerust doortrekken naar de badkamer accessoires. Enkele voorbeelden zijn een houten handdoekenrek of handdoekenladder, houten zeephouder, houten tandenborstelhouder en een spiegel met houten frame. Als je een natuurlijke look in de badkamer wilt creëren, dan kan er geen hout genoeg aanwezig zijn.

houten wastafel

3. Planten in de badkamer

Hoe haal je de natuur beter in huis dan met planten? Dat geldt ook voor de badkamer. Het is een kleine moeite om een paar planten neer te zetten, maar het maakt wel een groot verschil. Als je genoeg ruimte hebt, is een grote kamerplant ontzettend leuk. In een kleine badkamer kies je beter voor kleine plantjes. Zet ze bijvoorbeeld op de badrand, op de wastafel of op de vensterbank. Groen in de badkamer maakt gelukkig én je creëert er meteen een natuurlijke look mee!

badkamer planten

4. Een minimalistische inrichting

Een laatste tip is om geen drukke objecten in de ruimte te plaatsen. In een natuurlijke badkamer staat minimalisme voorop. Kies voor een mooie, sobere douche kraan en beperk de flessen douchegel en shampoo. Hoewel je je er misschien niet direct aan stoort, trekken deze items al snel te veel van onze aandacht. Als je het fijn vindt, kan je de douchegel en shampoo overgieten in mooie houten of stenen flesjes. Dat zorgt voor een natuurlijke look én het ziet er ook nog eens stijlvol uit!

natuurlijke look badkamer

Eén reactie

  1. Ik ben meer voor de natuurlijke look. Bij me mag het echt niet te bedrukt zijn in mijn badkamer. Ik hou der dan wel van dat alles netjes lig. Dat hier soms wel niet zo is met een kind van 10.

Reacties zijn gesloten.