Zo geef je jouw eetkamer een industriële look

Geplaatst door

Een industriële woonstijl is momenteel ontzettend populair. Hou jij ook zo van ruw metaal, beton en hout in je interieur? Dan is het wellicht een leuk idee om dit door te trekken naar je eetkamer. Het lijkt misschien iets moeilijker om je eetkamer een industriële look te geven, maar deze tips helpen je alvast een handje op weg!

eetkamer industrieel

Een industrieel interieur

Iedere woonstijl heeft bepaalde kenmerken. De Scandinavische woonstijl bevat bijvoorbeeld lichte kleuren en natuurlijke materialen. Een industrieel interieur is een stuk ruwer. Dikwijls kiest men voor ruwe bakstenen muren, maar ook de vloer mag gerust stoer en ruw zijn. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen vloer of een rustieke houten vloer. Ook materialen zoals staal en metaal komen vaak terug in een industrieel interieur. Grote, stalen ramen zijn hier een mooi voorbeeld van. Natuurlijk mogen ook de meubels niet ontbreken. In een industriële woonstijl zie je vooral donkere (leren) meubels terug. 

Zo geef je jouw eetkamer een industriële look

Als je van bovenstaande kenmerken houdt, is het wellicht een leuk idee om je eetkamer industrieel in te richten. De eetkamer is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Een plek waar je gezellig samen zit met je partner of gezin, samen lekker eet en bijpraat over de dag. Ideaal dus om je eetkamer een industriële look te geven!

1. Industriële eettafel

Voor de eettafel ga je het beste op zoek naar ruwe materialen. Wat je dikwijls terugziet is de combinatie van (donker) metaal met een houten tafelblad. Deze twee materialen houden elkaar mooi in balans. Het warme hout compenseert het koude metaal, wat een harmonieus en tegelijk stoer resultaat creëert. Bij een industriële eettafel wordt ook vaak gespeeld met andere vormen van tafelpoten: van A-poten, V-poten tot X-poten. Er zijn tal van mogelijkheden, het is maar net wat jij het mooiste vindt!

2. Industriële stoelen

Bij een industriële eettafel horen natuurlijk ook industriële stoelen. Net als bij de tafel, zie je ook bij de stoelen de combinatie met de stalen poten. Dit kan eventueel gecombineerd worden met een stoffen of leren zitting. Het maakt niet uit wat je kiest, als de stoel er maar stoer en robuust uitziet!

Je kunt natuurlijk ook een barkruk kopen. Door de combinatie van een stoffen of leren zitting met een zwart metaal onderstel, passen barkrukken perfect in een industriële eetkamer. Aangezien barkrukken in tal van modellen en afwerkingen verkrijgbaar zien, vind je sowieso exemplaren die bij je eettafel passen. Felgekleurde barkrukken (en stoelen) passen niet in een industrieel interieur. Je kiest beter voor kleuren zoals cognac, donkergroen, donkerblauw, grijs en antraciet. 

industriële stoelen

3. Complete industriële eetkamer

Je kunt een industriële eettafel en industriële stoelen los van elkaar kopen, maar je kunt ook complete eetkamers kopen. Een complete eetkamer heeft als voordeel dat het geheel perfect bij elkaar past en je zelf niet meer moet nadenken over mooie combinaties. In een complete eetkamer wordt vaak gebruikgemaakt van warm hout en koud metaal, een prachtige combinatie om mee te pronken bij jou thuis!

4. Industriële hanglamp

Tenslotte mag een industriële hanglamp zeker niet ontbreken in jouw eetkamer. Hoe robuuster de lamp is, hoe beter! Je kunt één grote metalen of stalen lamp boven de eettafel hangen, maar je kunt ook perfect meerdere lampen naast elkaar hangen zoals op onderstaand voorbeeld. Industriële verlichting geeft je interieur meteen een stoere uitstraling en daar draait het allemaal om!

industriële eettafel

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx